Εκπαιδευτικοί – Πανελλήνιες 2021: Να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο μείωσης των εισακτέων στα ΑΕΙ

: Εν μέσω πανδημίας  η κυβέρνηση της ΝΔ  αξιοποιεί την ευκαιρία σε μέγιστο βαθμό για να νομοθετήσει όλα όσα βρίσκονταν στην ατζέντα της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και των κυβερνητικών ερμαρίων των προηγούμενων χρόνων, αναφέρει η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Επιδιώκει μάλιστα την άμεση εφαρμογή του για τους μαθητές που φέτος δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, σε συνθήκες εγκλεισμού και πανδημίας, στερούμενοι ακόμη και την  στοιχειώδη εκπαιδευτική διαδικασία. Προωθεί νέα μέτρα πειθάρχησης και αστυνομοκρατίας – καταστολής εντός των Πανεπιστημίων τα οποία κατά δήλωση της ίδιας της υπουργού Παιδείας είναι συνέχεια του νόμου για το Πανεπιστημιακό Άσυλο και όλων των νόμων που έχουν ψηφίσει.

Κομβικές αλλαγές:

Η  κυβέρνηση με αυτές τις  αλλαγές ενισχύει τη στρόφιγγα αποκλεισμού χιλιάδων μαθητών από τη δημόσια Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, αυστηροποιώντας  τα κριτήρια εισαγωγής στη δημόσια Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση με ένα πρόχειρο υπολογισμό 17.000 νέοι άνθρωποι δε θα δουν ποτέ την πόρτα του πανεπιστημίου. Προδιαγράφει νέα μείωση εισακτέων και κλείσιμο τμημάτων.

Ανοίγει τη ροή προς την ανάπτυξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντάς της πελάτες με την εξίσωση  των πτυχίων των λεγόμενων Κολλεγίων με αυτά των δημοσίων Πανεπιστημίων και ωθώντας στα ιδιωτικά ΙΕΚ, αφού τα δημόσια δεν θα επαρκούν.

Επιβάλλουν την αστυνομοκρατία στα με  στόχο την ποινικοποίηση της δράσης του φοιτητικού κινήματος και την κατάλυση των ακαδημαϊκών  και δημοκρατικών ελευθεριών. Δημιουργούνται ειδικά  σώματα αστυνομικών και ειδικών φρουρών, 1000 κατ’ αρχήν, μέσα στα πανεπιστήμια που θα εκπαιδεύονται και θα λογοδοτούν στην ΕΛ.ΑΣ, θα ελέγχουν, θα συλλαμβάνουν και θα ανακρίνουν φοιτητές.  Σε 30 εκ. ευρώ ανέρχεται το κόστος, ενώ μειώνουν 8%  τον προϋπολογισμό για τα ΑΕΙ.  Θεσμοθετούνται φοιτητοδικεία μέσω της δημιουργίας Πειθαρχικών Συμβουλίων  Φοιτητών που θα λειτουργούν σαν δικαστήρια (ανακρίσεις, μάρτυρες, συνήγορο υπεράσπισης, ποινές, κ.ά.) για φοιτητές.

 

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

 

Η απάντηση πρέπει να είναι μαζική, μαχητική, πανεκπαιδευτική,

πανεργατική και πρέπει να δοθεί από τώρα!

Τα τερατουργήματα που διαμορφώνει η κυβέρνηση σε όλα τα πεδία, ως τακτική ξεπεράσματος της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης και οδηγούν στην καταβαράθρωση όλων των δημόσιων δομών εκπαίδευσης, πρέπει να ανακοπούν. Το εκπαιδευτικό κίνημα με τη συμμετοχή  των  εκπαιδευτικών, φοιτητών, γονιών και μαθητών με ενιαίους, άμεσους, πολύμορφους και αποφασιστικούς αγώνες μπορεί να σταματήσει την κυβερνητική επέλαση.

Οργανώνουμε άμεση απάντηση για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου και για το άνοιγμα των σχολείων με μέτρα προστασίας. Από κοινού ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Φοιτητικοί Σύλλογοι συμμετέχουμε σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (με όλα τα μέτρα προστασίας) την Πέμπτη 21/1, στις 12.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Συντονίζουμε από κοινού τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Για τη συμμετοχή των συναδέλφων η ΟΛΜΕ κήρυξε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12.00 μ. – 2.00 μ.μ. Συνεχίζουμε τον αγώνα με νέες κινητοποιήσεις και μέτρα στήριξης.

ip[
Exit mobile version