Εκπαιδευτικοί: Να λάβει η κυβέρνηση όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία

Εκπαιδευτικοί: Να λάβει η κυβέρνηση όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία

Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους καθαριότητας, ώστε να κρατήσει τα ανοιχτά, επέλεξε να τα έχει κλειστά(για 28 εβδομάδες στην επικράτεια), πετυχαίνοντας …παγκόσμιο ρεκόρ στην πολιτική της περιφρόνησης των μορφωτικών, ψυχικών, παιδαγωγικό-κοινωνικών αναγκών της νεολαίας, καταδικάζοντάς την στον εγκλεισμό, την αμάθεια και την υποτονικότητα, αναφέρει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην πολιτική της εγκληματικής αδιαφορίας της Κυβέρνησης έναντι της υγειονομικής προστασίας του λαού, πολιτική που αποτυπώνεται καθημερινά στην κατάρρευση των νοσοκομείων, στην ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, στο θλιβερό σκηνικό των μαζικών θανάτων που μαστίζει την κοινωνία.

Καλεί το λαό σε μαζική επαγρύπνηση και διεκδίκηση του αναφαίρετου δικαιώματός του για δημόσια, καθολική, δωρεάν υγεία και τονίζει ότι η …ενορχηστρωμένη προσπάθεια ενοχοποίησης του λαού για τις δραματικές διαστάσεις της υγειονομικής κρίσης όχι μόνο προσκρούει στην κοινή λογική, αλλά προκαλεί και το δημοκρατικό αίσθημα της κοινωνίας.

Γιατί η ΜΟΝΗ υπεύθυνη για το δραματικό τοπίο του θανάτου, όπως διαμορφώνεται, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που επιτείνει την πολιτική της υποχρηματοδότησης, διαλύοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τήρησε τα στοιχειώδη μέτρα υγειονομικής θωράκισης του λαού, αλλά επιπλέον αξιοποίησε την πανδημία, για να στραφεί εναντίον του λαού και να τον απογυμνώσει από όλα τα βασικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις του.

Συγκεκριμένα: η κυβέρνηση της ΝΔ:

Αντί να λάβει εξαρχής τα αναγκαία μέτρα γενναίας χρηματοδότησης και στελέχωσης του ΕΣΥ, με όλο το απαραίττητο προσωπικό (υγειονομικό, βοηθητικό, καθαριότητας κλπ), μείωσε κατά 735 εκατ ευρώ (!)τον κρατικό προϋπολογισμό της Υγείας.

Αντί να δημιουργήσει δομές Α/θμιας Υγείας και να υποβάλει το λαό σε μαζικά test και εμβολιασμό. με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο, αλλά και με την εποπτεία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, απογύμνωσε το λαό από κάθε δυνατότητα υγειονομικής προστασίας, με το δόγμα «της ατομικής ευθύνης.

Παράλληλα, εστίασε στην πολιτική της κρατικής βίας, της αστυνομοκρατίας και της λαϊκής τρομοκράτησης, καταργώντας θεμελιώδη πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες, με τα αυταρχικά μέτρα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, των διαδηλώσεων, τις συλλήψεις, τις προσαγωγές, τα πρόστιμα, την παραβίαση των θεμελιωδών, συνταγματικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Αντί να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και να στελεχώσει τα νοσοκομεία, έσπευσε να ενισχύσει τις κατασταλτικές δυνάμεις, προσλαμβάνοντας, εν μια νυκτί, 1.500 αστυνομικούς, για να εισβάλλουν στις γειτονιές, να ισοπεδώνουν αναφαίρετες κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες, με στόχο να εδραιώσουν το δόγμα του τρόμου και της υποταγής του λαού στις αξιώσεις του κεφαλαίου.

Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους καθαριότητας, ώστε να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά, επέλεξε να τα έχει κλειστά(για 28 εβδομάδες στην επικράτεια), πετυχαίνοντας …παγκόσμιο ρεκόρ στην πολιτική της περιφρόνησης των μορφωτικών, ψυχικών, παιδαγωγικό-κοινωνικών αναγκών της νεολαίας, καταδικάζοντάς την στον εγκλεισμό, την αμάθεια και την υποτονικότητα.

Αντί να ενισχύσει το στόλο των μαζικών μέσων μεταφοράς και να τηρήσει τους αναγκαίους υγειονομικούς ελέγχους στους χώρους εργασίας, έδειξε την πλήρη απαξίωσή της στις ανάγκες της υγειονομικής προστασίας των λαϊκών στρωμάτων, υποβαθμίζοντας το θέμα με φτηνές ατάκες «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα»(!)

Τώρα ακόμη, την κρίσιμη στιγμή, που τα νοσοκομεία κατέρρευσαν, που όλες οι κλινικές μετατράπηκαν σε «κλινικές covid», που το υγειονομικό προσωπικό εξαντλήθηκε, που το δραματικό τοπίο των μαζικών θανάτων πιστοποιεί τη χρεοκοπία της κυβερνητικής πολιτικής, και πάλι η Κυβέρνηση της ΝΔ ΑΡΝΕΙΤΑΙ να ΕΠΙΤΑΞΕΙ δωρεάν τις δομές της Ιδιωτικής Υγείας, επιβεβαιώνοντας, με τον πιο κυνικό και αυταρχικό τρόπο, ότι ο ..εχθρός της ήταν και παραμένει ο λαός και οι ανάγκες του.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !