Eκπαίδευση ατόμων με αναπηρία: Νέα ομάδα εργασίας

Στην πρώτη συνεδρίαση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων , η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή, ο Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Κόπτσης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Γιάννης Ζυμβρακάκης.

Για πρώτη φορά η χώρα, οργανωμένα και μεθοδικά, ανέπτυξε πρωτοβουλία για ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Οι δράσεις της Πολιτείας διαχέονται οριζόντια σε μία ολιστική και συντονισμένη εθνική στρατηγική δημόσιων πολιτικών, για τη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας.

Σε αυτό το εγχείρημα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μεταξύ άλλων, βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή. Το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση αποτελεί ορόσημο για τη χώρα καθώς σ’ αυτό αποτυπώνεται ένα σαφές και ισχυρό όραμα: η εκπαίδευση για όλους αποτελεί ισχυρό πυλώνα μιας ποιοτικής εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μία θεμελιώδη και πολυδιάστατη προσέγγιση η οποία στηρίζεται σε ένα δυναμικό πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και στο οποίο σταδιακά θα προστεθούν και άλλα έργα. Στη βάση αυτή:

Η κα Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Δέσμευσή μας, η ισότιμη, συμπεριληπτική πρόσβαση παιδιών και νέων με αναπηρία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε αυτή την κατεύθυνση, σχεδιάζουμε δράσεις εδραίωσης ενός συστήματος ενταξιακής εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα, μέσω αποτελεσματικών μέτρων υποστήριξης και ενδυνάμωσης που θα παρέχονται σε όλα τα μαθησιακά περιβάλλοντα. Όλοι μαζί θα εργαστούμε και στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης προσβασιμότητας του εκπαιδευτικού υλικού. Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στα παιδιά με αναπηρία και στις οικογένειές τους, αρωγοί στις προσπάθειες για την πρόοδό τους.».

ip[
Exit mobile version