«Τιμωρία» έλαβαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Λυκείου λόγω της κατάληψης που έκαναν προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τον δρόμο έξω από τους σχολείο τους.

Σύμφωνα με το thebest, ο δρόμος που δεν είχε ασφαλτοστρωθεί για 23 χρόνια μετατρέπεται σε ποτάμι κάνοντας την πρόσβαση στο σχολείο ή αδύνατη ή επικίνδυνη.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Μπέσκος που είναι και μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, «στο συγκεκριμένο σημείο, μπροστά από το σχολείο, υπάρχει ένας δρόμος που επί 23 χρόνια δεν ήταν ασφαλτοστρωμένος και η πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Πολλές φορές ο δρόμος μετατρέπεται σε ποτάμι. Πολλές φορές τα παιδιά αποκλείονταν και περίμεναν να τελειώσει η νεροποντή. Το πρόβλημα απασχόλησε πολλές φορές και το Σύλλογο Γονέων που είχε απευθυνθεί στις δημοτικές αρχές προκειμένου να επιλυθεί. Δυστυχώς δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα και τα παιδιά μετά από μία νεροποντή που έγινε πρόσφατα, έκαναν μία μέρα κατάληψη για να αναδείξουν το θέμα.

Να σημειώσουμε ότι γύρω από τον δρόμο υπάρχει γεροκομείο, υπάρχει το ΙΚΑ. Μετά τις κινητοποιήσεις των παιδιών και τη μηνυτήρια αναφορά για την απόδοση ευθυνών για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο σχολείο, αντέδρασε ο δήμος και έχει ξεκινήσει διαδικασία ασφαλτόστρωσης.

Από την πλευρά του όμως ο διευθυντής του σχολείου, με βάση το νόμο, όπως λέει, λόγω της κατάληψης ενημέρωσε ότι τα παιδιά θα χάσουν έναν περίπατο (εκδρομή)). Το θεωρώ απαράδεκτο καθώς δεν μπορεί να επικαλείσαι τη νομιμότητα σε αυτή την περίπτωση. Δεν μπορεί να επικαλείσαι την εφαρμογή του νόμου μονόπλευρα και όχι αμφίδρομα. Τα παιδιά έκαναν κάτι για να διαφυλάξουν την υγεία τους, την ασφαλή μετάβαση τους στο σχολείο και τώρα «τιμωρούνται» εφαρμόζοντας μία τυπική διάταξη του νόμου. Είναι υπερβολικό. Έστειλα μία αναφορά και ως πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου και ως πατέρας προκειμένου να αλλάξει απόφαση. Δεν μπορεί να υπάρχει μία τιμωρητική νοοτροπία για τα παιδιά που έκαναν ένα αγώνα».