Διορισμοί εκπαιδευτικών: Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 25 Αυγούστου, με την οποία καλούνταν οι νεοδιόριστοι να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας ήδη από την Τρίτη 26 Αυγούστου το πρωί, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Την ίδια στιγμή, άλλες Διευθύνσεις είχαν ήδη δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα από την προηγούμενη εβδομάδα ή δέχτηκαν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά, διευκολύνοντας έτσι τους νεοδιόριστους να προγραμματίσουν εγκαίρως τις μετακινήσεις και τα έξοδά τους.
Ο σύλλογος καλεί το Υπουργείο Παιδείας να διασφαλίσει ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν θα χάσει μέρες μισθοδοσίας και προϋπηρεσίας λόγω της κακής οργάνωσης και ζητά δέσμευση ότι η 26η Αυγούστου θα υπολογιστεί ως κοινή ημερομηνία έναρξης για όλους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ “Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ”:
Διαβάστε ακόμα Διορισμοί εκπαιδευτικών: Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για τους νεοδιόριστους
Σεβασμό στους συναδέλφους νεοδιόριστους – έγκαιρη ενημέρωση και πλήρη κάλυψη τους από την πρώτη μέρα στην υπηρεσία
– Για άλλη μια φορά η Δνση ΠΕ Αν Αττικής “πρωτοπορεί” αρνητικά και ανακοινώνει την πρόσκληση για την παρουσίαση των νεοδιόριστων και την ανάληψη υπηρεσίας την προηγούμενη το βράδυ!!!. Την ίδια ώρα άλλες δ/νσεις έχουν ανακοινώσει το προγραμματισμό από την προηγούμενη εβδομάδα ώστε οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι/στες να μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους ενώ άλλες δ/νσεις τους καλούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά όλα τα δικαιολογητικά και θα προσδιορίσουν στη συνέχεια την τυπική ορκωμοσία.
– Το ΔΣ του συλλόγου, μετά από διαμαρτυρίες νεοδιόριστων συναδέλφων, θεωρεί απαράδεκτη την αιφνιδιαστική ενέργεια της Δ/νσης ΠΕ Αν Αττικής να ακοινώσει το βράδυ της Δευτέρας 25/8/2025 την πρόσκηση για την ορκωμοσία των νεοδιόριστων από την Τρίτη 26/8/2025 το πρωί!!!
– Οι συνάδελφοι νεοδιοριστοι/στες – πολύ και πολλές έρχονται από την επαρχία – δεν μπορούν να διακτινιστούν και να βρίσκονται σε λίγες ώρες στη Δνση και φυσικά δεν είναι ευθύνη τους ενδεχόμενη αδυναμία να παρουσαστούν από την Τρίτη. Επίσης ποια θα είναι η μέρα αναληψης υπηρεσίας για τους συναδέλφους ειδικοτήτων που έχουν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν τις επόμενες μέρες ; Θα χάσουν μέρες πληρωμής και προϋπηρεσίας ;
Σοβαρό ζήτημα αποτελούν και τα εξοδα που υποχρεώνονται να κάνουν οι νεοδιόριστοι από την τσέπη τους, με δεδομένο μάλιστα ότι προέρχονται από την ανεργία των καλοκαιρινών μηνών. Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση που τους υποχρεώνουν πρώτα να μετακινηθούν και μάλιστα με ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ θα μπορούσαν να καταθέσουν και αναλάβουν και ηλεκτρονικά ώστε να κάνουν μια μετακινήση χωρίς αναμονές που κοστίζουν.
Διαβάστε επίσης Διορισμοί εκπαιδευτικών: Οι προθεσμίες για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας
– Με βάση αυτή την κατάσταση καλούμε το υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει για όλους και τη Δ/νση να δεσμευτεί με δημόσια ανακοίνωση ότι ανεξάρτητα από τη μέρα που θα παρουσιαστούν οι νεοδιόριστοι στο διάστημα που προβλέπεται, τόσο οι ειδικότητες όσο και οι συνάδελφοι /ισσες που δεν πρόλαβαν να παρουσιαστούν από την Τρίτη – όχι με δική τους ευθύνη – θα μετρήσει ως μέρα έναρξης μισθοδοσίας και προϋπηρεσίας η Τρίτη 26/8. Δεν μπορεί να πληρώσουν οι συνάδελφοι την κακή οργάνωση του Υπουργείου Παιδείας και την καθυστερημένη ανακοίνωση της Δ/νσης και να χάσουν μέρα προϋπηρεσίας και αμοιβής γιατί δεν μπορεσαν να διακτινιστούν σε μερικές ώρες και να παρουσιαστούν στη Δνση από την πρώτη μέρα ή πολύ περισσότερο γιατί τους προγραμμάτισε η Δ/νση για τις επόμενες μέρες.
# Καλούμε τους /τις συναδελφους/ισσες νεοδιόριστους και νεοδιόριστες να επικοινωνήσουν με το σύλλογο και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους και ανθρώπινη και αξιοπρεπεή συμπεριφορά απέναντί τους.