Διαμαρτυρία Σχολικών Νοσηλευτών για την κατανομή θέσεων στην Ειδική Αγωγή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/01/2020 - 17:11 | Author: Newsroom Ipaidia

Περί της κατανομής θέσεων για τους μόνιμους στην - Μετά την ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων ανά κλάδων και ειδικοτήτων που αφορούν τις επικείμενες προσλήψεις μονίμων Εκπαιδευτικών (3ΕΑ), Ειδικού Εκπαιδευτικού (2ΕΑ) καθώς και Βοηθητικού Προσωπικού (1ΕΑ),

Αναπληρωτές ΠΕ25 Σχολικοί Νοσηλευτές

θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευση καθώς και τη βαθιά αγανάκτηση μας ως μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και ιδιαίτερα ως κλάδος ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών. Όλοι μας διαπιστώσαμε την κατάφωρη αδικία που υπέστη το ΕΕΠ/ΕΒΠ με τις μόλις 1.041 θέσεις που μας δόθηκαν για μόνιμο διορισμό.

Με δεδομένο τον αριθμό των αναπληρωτών που εργάζονται τα 2 τελευταία χρόνια στις ΣΜΕΑΕ, τον αριθμό των πραγματικών οργανικών κενών του κλάδου μας που ανέρχεται στα 190, η πικρία, απογοήτευση και δυσαρέσκεια μας είναι μεγάλη αντικρίζοντας τον απαξιωτικό ως προς την ειδικότητα μας αριθμό (114) για τις μόνιμες προσλήψεις Ειδικής Αγωγής. Ένας αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες των σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Η έκπληξη μας ήταν μεγάλη όταν διαπιστώσαμε την άνιση κατανομή μεταξύ των κλάδων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού σε αντιστοιχία με τα επίσημα οργανικά κενά. Στις θέσεις που δίνονται προς διορισμό σε ΣΜΕΑΕ ανά κλάδο και ποσοστό πλήρωσης επί των κενών οργανικών θέσεων στους ΠΕ25, υπήρξε πλήρωση λιγότερο από 60% και στο ενδεχόμενο ισοκατανομής θα αντιστοιχούσε 151, ποσοστό πλήρωσης 79,5%.

Ο Σχολικός Νοσηλευτής ως μέλος της διεπιστημονικής ομάδας, αρμόδιος σε θέματα αγωγής και προαγωγής της υγείας καλείται να διαδραματίζει τον κύριο ρόλο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του σχολικού πληθυσμού μέσα από προγράμματα Αγωγής Υγείας, που εκτός των άλλων έχουν στόχο την παροχή γνώσεων, την ανάπτυξη συμπεριφορών που συμβάλλουν στην δημιουργία ασφαλών και υγιεινών συνθηκών διδασκαλίας.

Ο ρόλος του στις ΣΜΕΑΕ αλλά και στην Γενική Αγωγή είναι πολυδιάστατος και σημαντικός για τους μαθητές, την οικογένεια και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Με την παρούσα επιστολή, αιτούμαστε:

Να πραγματοποιηθεί ανακοινοποίηση του ΦΕΚ για διορισμό με ανακατανομή ως προς τον αριθμό των 1.041 θέσεων που δόθηκε στο Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό.

Μια ξεκάθαρη απάντηση για τα κριτήρια με τα οποία δόθηκε ένας τόσο μικρός αριθμός στην ειδικότητα μας για διορισμό. Να συζητηθεί εκ νέου η κατανομή των θέσεων βάσει των οργανικών μας κενών, των πραγματικών αναγκών στις ΣΜΕΑΕ που αντανακλούν στις προσλήψεις των 2 τελευταίων ετών.

Καλούμε το Υπουργείο και τους αρμόδιους, με το παρόν υπόμνημα να λάβουν σοβαρά τα αιτήματα μας, ελπίζοντας να μεριμνήσουν για την πλήρη κάλυψη της ειδικότητας μας στα σχολεία Ειδικής Αγωγής. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: