Διαμαρτυρία θα γίνει έξω από το Υπουργείο Παιδείας για ένα ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 23/11 και ώρα 10 π.μ σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρόζα Ιμβριώτη.

Η κυβέρνηση, αφού δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο όλο αυτό το διάστημα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή, έφτασε στο σημείο να τα κλείσει. Τώρα λοιπόν που η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ο μοναδικός τρόπος για να κρατήσουν επαφή τα παιδιά με τη μαθησιακή διαδικασία, η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να έχουν πρόσβαση σε αυτή!

Σε αντίθεση με το Υπουργείο Παιδείας εμείς οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε να έχουμε ως πρωταρχικό μας καθήκον να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας με ουσιαστικό τρόπο, όπως το κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια του 1ου lockdown.

Το Υπουργείο δοκιμάζει την υπομονή εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών με τον ανεύθυνο τρόπο που αντιμετωπίζει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών να στηρίξουν τους μαθητές. Παντού είναι τεράστια τα προβλήματα, μαθητές και δάσκαλοι, αν είναι τυχεροί και μπουν στην πλατφόρμα, συνεχώς μπαινοβγαίνουν, άλλοι μένουν εντελώς απέξω. Είναι τεράστιες οι διαφορές από τάξη σε τάξη κι από ώρα σε ώρα.

Την ίδια στιγμή όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία δεν αντικαθίσταται με κανένα τρόπο, ωστόσο δε βλέπουμε έστω και τώρα, ούτε μία ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να ξανανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Αντίθετα πρωταρχικός στόχος της είναι να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα, και να καταστέλλει άγρια το λαό που διεκδικεί τα δικαιώματά του στην υγεία, την παιδεία και τα εργασιακά του δικαιώματα.

Από την προηγούμενη περίοδο της πανδημίας τα εκπαιδευτικά σωματεία είναι μπροστά για να διεκδικούν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Έτσι, συνεχίζουμε και τώρα!

Προχωράμε σε Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και διεκδικούμε:

Το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και τα μέσα που επιλέγονται πρέπει να αποφασίζονται με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντωνκαι των εκπαιδευτικών. Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να ξεκαθαριστεί ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται όλα τα διαθέσιμα μέσα (σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης) χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια που τελικά στρέφονται εναντίον των μαθητών.

Να εξασφαλιστεί ότι το σχολικό δίκτυο θα υποστηρίξει εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να αλληλεπιδρούν τις πρωινές ώρες, που είναι και το παιδαγωγικά ορθό.

Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet. Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των Δημόσιων Σχολείων, μέσα στα οποία πρέπει να οργανωθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσους συναδέλφους δεν μπορούν από τα σπίτια τους.

Να υπάρξει μείωση και αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις με δεδομένο ότι: πρώτον, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν καλύπτει ολοκληρωμένα τη γνωστική διαδικασία και δεύτερον, θα υπάρχουν μαθητές που δε θα συμμετάσχουν.

Απαιτούμε, έστω και τώρα, η κυβέρνηση να πάρει με ευθύνη όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγειονομική φροντίδα των σχολείων. Εδώ και τώρα να προχωρήσει σε:

Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας προκειμένου τα σχολεία να καθαρίζονται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Επιπλέον μέτρα για τον αερισμό των αιθουσών, για λιγότερο χρόνο παραμονής στις τάξεις.

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με ευθύνη της κυβέρνησης.

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των μαθητών μέσα στις τάξεις – 15 μαθητές ανά τμήμα.

Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας. Κάλυψη όλων κενών.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει ούτε με την υγεία αλλά ούτε και με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας