“Δέσμιος των ιδεοληψιών του ο Τσίπρας για την αναθεώρηση του Συντάγματος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια”

ipaidia thumbnail

Επικριτικά αντιμετώπισε το όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικότερα την άρνηση να συμπεριλάβει το άρθρο 16 ώστε να επιτραπεί η ίδρυση .

«Δέσμιος των ιδεοληψιών του ο κ. Τσίπρας, για άλλη μία φορά, κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Από την πρότασή του για τη συνταγματική αναθεώρηση απουσιάζει η τροποποίηση του άρθρου 16, το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ. Τη στιγμή που δεκάδες ιδιωτικά ιδρύματα παρέχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες παιδιά φεύγουν για άλλες χώρες, όταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να στρουθοκαμηλίζει», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι.

Ακόμη, το Ποτάμι προτείνει οι νέοι να μπορούν να σπουδάζουν και σε μη κρατικά πανεπιστήμια και να μην αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να κάνουν τις σπουδές που θέλουν. Επίσης, να γίνει δεσμευτική για την εκάστοτε κυβέρνηση η δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού.

ip[
Exit mobile version