Δεν δεσμεύεται για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών η Νέα Δημοκρατία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/10/2017 - 12:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Την Δευτέρα, 09/10/2017 και ώρα 18.30, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας για θέματα παιδείας κας Νίκης Κεραμέως με την αντιπρόεδρο κ. Κολέτσου Έφη και τον γραματέα της Ένωσης κ. Βασίλη Σάββα, μέλη του ΔΣ της ΠΕΑΔ (Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας).

Κατατέθηκαν και παρουσιάστηκαν οι θέσεις της ΠΕΑΔ σχετικά με την ανυπαρξία διορισμών από το 2010, την κατάργηση των εργαστηριακών ωρών, την αυθαίρετη περικοπή ωρών και την μείωση της διδακτέας ύλης των βασικών μαθημάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η συνάντηση διεξήχθη γενικά σε καλό κλίμα.

Η κ. Κεραμέως άκουσε τις θέσεις της ΠΕΑΔ, δεν δεσμεύτηκε ωστόσο σε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, κυρίως σε ό,τι αφορά την ανάγκη μόνιμων διορισμών σε ενδεχόμενη ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών από το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Π.Ε.Α.Δ. θα συνεχίζει σε κάθε ανάλογη συνάντηση να διατυπώνει τις πάγιες θέσεις που αφορούν χιλιάδες συναδέλφους που στελεχώνουν με πολυεπίπεδο κόστος τα δημόσια σχολεία της χώρας, αλλά που τελικά αφορούν την εξυπηρέτηση ενός μείζονος δημόσιου αγαθού όπως αυτό της εκπαίδευσης, διεκδικώντας αποκατάσταση σταθερών σχέσεων εργασίας για όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθώς και για ένα δημόσιο σχολείο που θα πληροί τις προδιαγραφές του δημόσιου, ανοικτού και δημοκρατικού χαρακτήρα

Loading...


  • europalso

    ideascentral