Αποφάσεις συνεδρίασης για το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής – Mετατάξεις, άδειες, κενά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/02/2019 - 09:58 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την Τετάρτη 13-02-19 πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακό συμβούλιο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής με θέματα:

Των αιρετών Β. Πατέλη και Δ. Πολυχρονιάδη

Αίτημα διακοπής άδειας χωρίς αποδοχές λόγω παράτασης απόσπασης σε σχ. μονάδες του εξωτερικού και έγινε δεκτό.

Απαλλαγή στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους.

Έγιναν δεκτά τα αιτήματα απαλλαγής καθηκόντων και των 5 συνάδελφων από τη θέση υποδιευθυντή/ντριας για σοβαρούς προσωπικούς και λόγους υγείας.

Διακοπή απόσπασης μέλους της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ.

Υπερψηφίσαμε το αίτημα της συναδέλφου για τους πολύ σοβαρούς λόγους που επικαλείται. Καταληκτικά και μετά από εξέταση όλων των δεδομένων: ελλιπής στελέχωση ΚΠΕ, μηδενικές διαθεσιμότητες από πίνακα (πιθανή αναστολή του ΚΠΕ ) δεν έγινε δεκτό το αίτημα διακοπής απόσπασης.

Καταγγέλλουμε τη συρρίκνωση των ΚΠΕ καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχουν παραμείνει 3μέλη από το αρχικό σχέδιο στελέχωσης με 6μέλη (1 υπεύθυνος + 5 μέλη παιδαγωγικό ομάδα). Θεωρούμε απαράδεκτη την ομηρία συναδέλφων από ολιγωρία της πολιτείας να επαναπροκηρύξει θέσεις για τα ΚΠΕ καθώς η τελευταία προκήρυξη ήταν το 2011. Δεδομένης της επικείμενης μετατροπής των Κ.Π.Ε. σε Κ.Ε.Α. και τη λήξη της θητείας των μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων των Κ.Π.Ε. και των υπευθύνων λειτουργίας τους θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί άμεση απαλλαγή.

Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή .

Το ΑΠΥΣΠΕ γνωμοδότησε θετικά για την ιδιωτικού έργου αμοιβή σε 16 Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου της ΠΔΕ Αττικής.

Για το θέμα του ιδιωτικού έργου με αμοιβή ΣΕΕ παρατηρήσαμε πως αρκετά στελέχη εκπαίδευσης αιτούνται επανειλημμένα άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου από την πρώτη στιγμή ανάληψης υπηρεσίας λίγους μόλις μήνες πριν.

Διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας για το έωλο θεσμικό πλαίσιο ελέγχου των αδειών αυτών τόσο ως προς το χρόνο απασχόλησης, διεξαγωγής των αναθέσεων (με πιθανή την επιβάρυνση του κύριου έργου τους) αλλά και ως προς τις μισθολογικές απολαβές που συχνά προσεγγίζουν αν δεν ξεπερνούν τις μηνιαίες αποδοχές τους.

Διάθεση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού μειωμένου ωραρίου Δ.Υ.Ε.Π. ΠΕ06 από το Περιστέρι στο Χαϊδάρι προκειμένου να καλύψει το ωράριο της με απόσπαση και στη Δ.Ε.

Δεν ολοκληρώθηκε η αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών Κ.Ε.Σ.Υ. για την οποία ευθύνη έχει το ΑΠΥΣΠΕ βάσει του Ν. 4547/18 Άρθρο 9 παρ. 4 λόγω ελλιπών στοιχείων

Απόδοση 2ης ειδικότητας.

Δεν προβλέπεται η απόδοση 2ης ειδικότητας του ΕΕΠ σε εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης και αντίστροφα διότι ο ανωτέρω κλάδος δε εμπίπτει στα άρθρα 12.13 και 14 του Ν. 1566/85. Έτσι απορρίφθηκε το αίτημα συναδέλφου φιλολόγου για απόδοση ΠΕ 23 ( Ψυχολόγου)

Σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο όμως Μετατάξεις εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. δίνεται δυνατότητα μετάταξης.

Αναλυτικά :

Η παρ. 5 του άρθρου 12 του ν. 3260/2004 (Α΄151) αντικαθίσταται ως εξής: «5. Μετατάξεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε κενές οργανικές θέσεις άλλου κλάδου, είτε εκπαιδευτικών είτε μελών Ε.Ε.Π., για τις οποίες έχουν αποκτήσει τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού, είναι επιτρεπτές, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας στον κλάδο που υπηρετούν. Οι μετατάξεις του παρόντος άρθρου διενεργούνται μετά τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.). Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 69, 70 και 73 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, Α΄26).».

Για τη Δ/ντρια του 9ου Δ.Σ. Αχαρνών

Μετά από δημόσιες καταγγελίες του ΣΕΠΕ και της ΔΟΕ γνωρίζοντας την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί καλέσαμε τον Περιφερειακό Δ/ντη να αναλάβει τις ευθύνες και να λάβει άμεσα δραστικά μέτρα ώστε να αποκατασταθεί το παιδαγωγικό κλίμα συνεργασίας, που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

ΥΠΠΕΘ: Ειδική πρόσκληση κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ενώ τα κενά, όλων των ειδικοτήτων, που προκύπτουν καθημερινά σε όλες τις Δ/νσεις της Αττικής είναι δεκάδες το Υπουργείο Παιδείας με ειδική –περιοριστική- (τιμωρητική για τους αναπληρωτές ! ) προκήρυξη που κυκλοφόρησε προτίθεται να καλύψει αποκλειστικά τις θέσεις των αναπληρωτών από παραιτήσεις ή μη ανάληψη υπηρεσίας.

Με την τροπολογία που προβλέπει την αντικατάσταση της παρ. 4 του άρθρου 86 του νόμου 3447/18 , ως εξής:

"Εκπαιδευτικός που προσλαμβάνεται ως αναπληρωτής σε κενό με την ειδική προκήρυξη, ύστερα από την αίτηση – δήλωση συμμετοχής του, και δεν αναλαμβάνει υπηρεσία ή αναλαμβάνει και παραιτείται, διαγράφεται από τους πίνακες κατά το τρέχον σχολικό έτος και αποκλείεται από αυτούς του επόμενου".

Ακόμη κι αυτές οι προσλήψεις αν «τρέξουν» τα κενά που προκύπτουν καθημερινά είναι δεκάδες!

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις !

Loading...


  • europalso   ideascentral