Απίστευτο περιστατικό στο Μύρινας την ώρα του μαθήματος –  Έπεσαν, σχεδόν ταυτόχρονα, δύο φωτιστικά οροφής, ενώ λίγο έλειψε να τραυματιστεί μαθήτρια, καθώς το ένα έπεσε δίπλα της.

Η διεύθυνση του σχολείο και ο Σύλλογος Διδασκόντων  ζητούν άμεσο και ενδελεχή έλεγχο των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διδασκόντων τονίζει ότι «τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021, σε αίθουσα του Μύρινας και εν ώρα μαθήματος αποκολλήθηκαν από την οροφή και έπεσαν στο πάτωμα δύο φωτιστικά συστήματα ελαφρού βιομηχανικού τύπου. Την αίθουσα χρησιμοποιούσε τμήμα με μικρό αριθμό μαθητών και ως εκ τούτου δε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, γεγονός, ωστόσο, που δύσκολα θα είχε αποφευχθεί εάν συνέβαινε αυτό σε επόμενη διδακτική ώρα, κατά την οποία ο αριθμός των μαθητών θα διπλασιαζόταν. Όπως ήταν αναμενόμενο, από την πτώση των αντικειμένων προ στιγμήν προκλήθηκε πανικός και αναστάτωση στους μαθητές οι οποίοι, υπό την επίβλεψη της διδάσκουσας, απομακρύνθηκαν τακτικά και οργανωμένα από την αίθουσα. Αμέσως μετά το περιστατικό διενεργήθηκε έλεγχος και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Για την αποτροπή επανάληψης παρόμοιου περιστατικού, σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Μύρινας κρίνει επιτακτικό και άκρως απαραίτητο τον τακτικό και ενδελεχή έλεγχο των εγκαταστάσεων από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου, ο οποίος, ως γνωστόν, ευθύνεται και μεριμνά για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων».