Αναπληρωτές: Καμιά τρίμηνη πρόσληψη αναπληρωτή σε λειτουργικά κενά

και : Αρχής γενομένης της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πάντα σε σύμπνοια με την συνολική κυβερνητική πολιτική, θέσπισε μια εκπαιδευτικούς, ακόμη πιο ελάστική από το ήδη υπάρχον καθεστώς ανασφάλειας, τα τρίμηνα.

Σε πολλές περιοχές, απουσιάζουν εκπαιδευτικοί, όχι επειδή αρνήθηκαν να προσληφθούν σε κάποια μακρινή περιοχή, όπως πρόχειρα δικαιολογήθηκε η Υπουργός, αλλά επειδή δεν έγινε ποτέ πρόσληψη. Τα στοιχεία υπάρχουν και είναι εύκολο να δει κανείς πόσες ανακλήσεις έγιναν.
Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός έχει ψηφιστεί, μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη μνεία σε προσλήψεις εκπαιδευτικών και περιμένουμε να το δούμε στην πράξη άμεσα. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί γίνονται έρμαιο στη διαχείριση του Υπουργείου, όμως είναι αδύνατον να γίνεται η παιδεία θύμα των πολιτικών ορέξεων. Είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα κανονική φάση προσλήψεων, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν απ ‘ άκρη σε άκρη της χώρας. Επίσης, κάθε σχολικό έτος προβλέπονται δύο ειδικές προσκλήσεις και μέσα Γενάρη δεν είδαμε ούτε μία.

ip[
Exit mobile version