"Αναγκαία η παράταση υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2019 - 09:33 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η ανακοίνωση της εγκυκλίου για υποβολή από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, σε ΣΜΕΑΕ, σε υπηρεσίες και φορείς του υπουργείου παιδείας δημιούργησε έντονο προβληματισμό ως προς τοnν προβλεπόμενο χρόνο των πέντε ημερών  για την υποβολή τους. Ο χρόνος είναι ασφυκτικά περιορισμένος, μη ρεαλιστικός και εκτός κάθε λογικής.


Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

Όταν δίνεται παράταση 17 ημερών για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών εκπαίδευσης δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται σε 5 ημέρες η υποβολή αιτήσεων απόσπασης.

Λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν θα έβλαπτε. Η πολιτική ηγεσία γνωρίζει ότι κάθε χρόνο υποβάλουν αιτήσεις απόσπασης χιλιάδες εκπαιδευτικοί με την ελπίδα να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους.

Η εξάντληση κάθε χρονικής δυνατότητας για την υποβολή των αιτήσεων αλλά και της ικανοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερων αποσπάσεων με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά είναι υποχρέωση της πολιτείας.

Οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι με προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα γι’ αυτό και η πολιτική ηγεσία οφείλει να τους αντιμετωπίζει με την στοιχειώδη υπευθυνότητα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να δώσει άμεσα, παράταση 10 ημερών ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τον χρόνο να υποβάλουν αίτηση απόσπασης καταθέτοντας και  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Loading...
  • europalso

    ideascentral