“Άμεση στελέχωση του Τμήματος Υποδοχής στη Σητεία που φιλοξενεί προσφυγόπουλα”

ipaidia thumbnail

Σύλλογος Εκπ/κων  Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων»  – «Όχι άλλος εμπαιγμός! Κάλυψη τώρα των κενών σε σχολεία της Σητείας που φιλοξενούν πρόσφυγες μαθητές»

Σε συνέχεια του εγγράφου που αποστείλαμε στις 12 Ιανουαρίου καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σχολικών μονάδων της Σητείας που φιλοξενούν πρόσφυγες.

Η απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ήταν να ενταχθούν οι μαθητές σε σχολεία που έχουν Τμήματα Υποδοχής. Ο νομός Λασιθίου έχει 7 τμήματα υποδοχής από τα οποία έχουν στελεχωθεί τα 2.  Στη Σητεία που είναι η μόνη πόλη φιλοξενίας προσφύγων δεν έστειλαν κανένα εκπαιδευτικό να στελεχώσει τις Τάξεις Υποδοχής. Η Περιφερειακή απέστειλε έγγραφο με κατανομή 2 πιστώσεων σε 4 σχολεία πλην των σχολείων της Σητείας.

Α) Ποιος νόμος αναφέρει ότι γίνεται επιλογή κενών που στέλνονται στο Υπουργείο Παιδείας;

Β) Ποιος δίνει το έννομο δικαίωμα να γίνεται κατανομή πριν την τοποθέτηση και διάθεση εκπαιδευτικού;

Γ) Γιατί παρά τις δεσμεύσεις φτάνουμε στον τρίτο μήνα και δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στο Λασίθι ενώ το Υπουργείο έκανε  9 προσλήψεις αναπληρωτών για τμήματα Υποδοχής την Τετάρτη 21/2

Όχι άλλος εμπαιγμός με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα! Άμεση κάλυψη των κενών τώρα!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                                                   Σαντιμπαντάκη Ελένη

 

 

ip[
Exit mobile version