"Άμεση στελέχωση του Τμήματος Υποδοχής στη Σητεία που φιλοξενεί προσφυγόπουλα"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/02/2018 - 09:38 | Author: Newsroom Ipaidia

Σύλλογος Εκπ/κων  Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων»  – «Όχι άλλος εμπαιγμός! Κάλυψη τώρα των κενών σε σχολεία της Σητείας που φιλοξενούν πρόσφυγες μαθητές»

Σε συνέχεια του εγγράφου που αποστείλαμε στις 12 Ιανουαρίου καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σχολικών μονάδων της Σητείας που φιλοξενούν πρόσφυγες.

Η πόλη της Σητείας έχει υποδεχτεί  οικογένειες προσφύγων από την αρχή του Δεκεμβρίου του 2017. Σε παρέμβαση του Συλλόγου ζητήσαμε κάλυψη των κενών ΖΕΠ προκειμένου οι μαθητές να ενταχτούν ομαλά στο σχολικό περιβάλλον. Η διαβεβαίωση που πήραμε ήταν ότι θα γινόταν άμεσα πρόσληψη εκπαιδευτικού στις αρχές του Ιανουαρίου, ο οποίος θα στελέχωνε την Τάξη Υποδοχής σε σχολική μονάδα της Σητεία  προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των .

Η απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ήταν να ενταχθούν οι μαθητές σε σχολεία που έχουν Τμήματα Υποδοχής. Ο νομός Λασιθίου έχει 7 τμήματα υποδοχής από τα οποία έχουν στελεχωθεί τα 2.  Στη Σητεία που είναι η μόνη πόλη φιλοξενίας προσφύγων δεν έστειλαν κανένα εκπαιδευτικό να στελεχώσει τις Τάξεις Υποδοχής. Η Περιφερειακή απέστειλε έγγραφο με κατανομή 2 πιστώσεων σε 4 σχολεία πλην των σχολείων της Σητείας.

Α) Ποιος νόμος αναφέρει ότι γίνεται επιλογή κενών που στέλνονται στο Υπουργείο Παιδείας;

Β) Ποιος δίνει το έννομο δικαίωμα να γίνεται κατανομή πριν την τοποθέτηση και διάθεση εκπαιδευτικού;

Γ) Γιατί παρά τις δεσμεύσεις φτάνουμε στον τρίτο μήνα και δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στο Λασίθι ενώ το Υπουργείο έκανε  9 προσλήψεις αναπληρωτών για τμήματα Υποδοχής την Τετάρτη 21/2

Όχι άλλος εμπαιγμός με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα! Άμεση κάλυψη των κενών τώρα!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                                                   Σαντιμπαντάκη Ελένη

 

 

Loading...


  • europalso   ideascentral