Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως δεν κάνει ούτε βήμα πίσω αναφορικά με τον αγώνα κατά της .

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι αψηφώντας την εκστρατεία τρομοκράτησης εναντίον τους από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., συμμετέχουν δυναμικά στην αποχή ενάντια στην αντιπαιδαγωγική και καταστροφική για το δημόσιο σχολείο «εσωτερική κι εξωτερική των σχολικών μονάδων».

Η Υπουργός Παιδείας, όταν συνειδητοποίησε ότι ο κλάδος δεν σκύβει το κεφάλι ούτε υπό την έωλη απειλή των κυρώσεων, αποφάσισε να σύρει τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στα δικαστήρια για να απαγορεύσει την απεργία. Το δικαστήριο ωστόσο δεν έκρινε την απεργία καταχρηστική, όπως ήλπιζε το ΥΠΑΙΘ, ούτε διέταξε την απαγόρευσή της απεργίας αποχής, αφού η απόφαση δεν κρίθηκε εκτελεστή.
Η ΔΟΕ προσέβαλε την απόφαση του πρωτοδικείου, καταθέτοντας έφεση στην αρχική απόφαση.

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο, η αποχή είναι απολύτως νόμιμη και όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε αυτήν είναι απόλυτα καλυμμένοι.

Συνεχίζουμε, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ομοσπονδίας, την απεργία-αποχή αγνοώντας τις πιέσεις και τις απειλές που εκτοξεύονται από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και από «πρόθυμα» «στελέχη εκπαίδευσης». Εφιστούμε την προσοχή σε όσους/ες συνεχίζουν να εκφοβίζουν και να παραπληροφορούν τους/τις εκπαιδευτικούς. Καλούμε τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο, να συσπειρωθούν στην απόφαση του κλάδου, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία αποχή και να μην υλοποιήσουν τις προβλέψεις του άρθ. 97 του ν.4823/21.

Απέναντι στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο, απέναντι στις απειλές του ΥΠΑΙΘ, με οδηγό την περήφανη στάση και συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, με την οποία συντάσσεται, με απόφασή του, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της κοινωνίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Η μαζικότητα, η ενότητα και η καθολική συμμετοχή στην απεργία και στον ανυποχώρητο αγώνα θα βάλουν φραγμό στην υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών πολιτικών.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ
ΩΡΑ 11.30’ π.μ.
μαζί με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, γονείς και μαθητές

και ακολούθως,

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙ.ΠΕ. ΗΛΕΙΑΣ
ΩΡΑ 12.30’ μ.μ.

μαζί με όλους τους νεοδιόριστους συναδέλφους
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την αξιοπρέπειά μας
• ΖΗΤΑΜΕ βελτιώσεις θέσεων για όλους, με διαφανείς διαδικασίες
• ΖΗΤΑΜΕ να καταβληθεί ΑΜΕΣΑ η μισθοδοσία των νεοδιόριστων συναδέλφων μας που παραμένουν απλήρωτοι από τα μέσα Αυγούστου