Αίτημα για ειδικά ακαδημαϊκά κριτήρια για τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε ΔΥΕΠ και ΖΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/12/2018 - 18:43 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΑΙΤΗΜΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΥΕΠ ΚΑΙ ΖΕΠ

Απόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές της Ελληνικής ως Δεύτερης/ Ξένης Γλώσσας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ως απόφοιτοι του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού της Διδασκαλίας της Ελληνικής ως Ξένης / Δεύτερης Γλώσσας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σε σχέση με όσα συμβαίνουν στον χώρο της διδασκαλίας των ελληνικών σε πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Διαθέτουμε πιστοποιημένα τα κατάλληλα προσόντα και είμαστε οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι να διαχειριστούμε τις τάξεις αυτές, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις ιδιαιτερότητες που τις χαρακτηρίζουν. Είναι αδιανόητο και αντίκειται στην κοινή λογική η τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τους ενιαίους υφιστάμενους πίνακες, χωρίς να μοριοδοτείται η επιστημονική κατάρτιση.

Απαιτούμε λοιπόν την αναγνώριση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, όπως και την τήρηση των πρότερων δεσμεύσεών σας όσον αφορά τη δημιουργία ξεχωριστών πινάκων για τα τμήματα αυτά.

Η θεσμοθέτηση ακαδημαϊκών κριτηρίων για την τοποθέτηση στις είναι απαραίτητη, αφενός γιατί η συμβολή του εξειδικευμένου διδακτικού προσωπικού στον τομέα της διδασκαλίας των ελληνικών θα είναι ουσιαστική, καθώς έχει καταρτιστεί ακριβώς για τον σκοπό αυτό και αφετέρου γιατί είναι αναγκαίο για τους εν λόγω μαθητές να τύχουν εξειδικευμένης και ως εκ τούτου ορθής προσέγγισης στη διδασκαλία, όπως ακριβώς απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό στην Ειδική Αγωγή.

Loading...
  • europalso

    ideascentral