2η σύσκεψη της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για το πρόβλημα θέρμανσης στο σχολικό συγκρότημα στο Μαντούκι

ipaidia thumbnail

Τη Δευτέρα, 13-01-2020 στα γραφεία του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε η 2η σύσκεψη εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων των σχολικών συγκροτημάτων του 5ου Γ.Ε.Λ., 1ου  ΕΠ.Α.Λ., Εσπερινού ΕΠ.Α.Λ. και Δ.Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας καθώς και εκπρόσωπων του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων  γονέων και κηδεμόνων Κέρκυρας και του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κέρκυρας, προκειμένου να συζητήσουμε τις εξελίξεις στο θέμα της θέρμανσης τους σχολικού συγκροτήματος, να ενημερωθούμε για την πορεία  των επισκευών και να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Στη σύσκεψη ενημερωθήκαμε από τους τεχνικούς ότι έγινε έλεγχος των καυστήρων (ο πρώτος είναι εκτός λειτουργίας, ο άλλος δουλεύει στο 70 % και ο τρίτος στο 40 %), έγινε έλεγχος των σωληνώσεων και αντικαταστάθηκαν αυτές που είχαν πρόβλημα, όπως και ο έλεγχος των σωμάτων και αντικαταστάθηκαν (6 αφαιρέθηκαν και 3 μπήκαν στη θέση τους) αυτά που δε λειτουργούσαν. Οι τεχνικοί μας ενημέρωσαν ότι προς το παρόν το σύστημα θέρμανσης δουλεύει αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνιμη η λύση και δε γνωρίζουν πόσο θα αντέξει μέχρι να ξαναχαλάσει. Ας μην ξεχνάμε κιόλας ότι υπάρχουν αίθουσες οι οποίες δεν καλύπτονται από το καλοριφέρ αλλά από κλιματιστικά, τα οποία έχουν χαλάσει.

Θέλουμε να δηλώσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις:

Απαιτούμε:

  1. Η κάλυψη των εξόδων επισκευής να βαρύνει εξ’ ολοκλήρου το Δήμο Κέρκυρας
  2. Την άμεση διενέργεια μελέτης για μόνιμη λύση στο πρόβλημα θέρμανσης – ψύξης που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα
  3. Την άμεση επισκευή των καμινάδων και των καλοριφέρ που έχουν πρόβλημα και απειλούν την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών
  4. Την άμεση αγορά κλιματιστικών για τις αίθουσες που δεν έχουν καλοριφέρ
ip[
Exit mobile version