24-04-15 Χαιρετισμός του Υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά σε συνέδριο με τίτλο «Ζιλ Ντελέζ …

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλωσόρισε τους σύνεδρους και τους ευχαρίστησε θεωρώντας ότι η διεξαγωγή του συνεδρίου υπό τις παρούσες συνθήκες ως μία πράξη αλληλεγγύης.

Το τριήμερο συνέδριο πραγματεύεται το έργο των δύο σημαντικών γάλλων φιλοσόφων κατά τις ποίκιλες διαστάσεις του.

Στην ομιλία του ο Αριστείδης Μπαλτάς συνέθεσε συνοπτικά τη βραχεία εμπειρία του στο υπουργικό αξίωμα με τη θεωρητική προσέγγιση του Ζιλ Ντελέζ.

Στο τριήμερο συνέδριο (24-26/4) που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Καναδικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου συμμετέχουν 170 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το συνέδριο υποστηρίζουν: το τμήμα κοινωνικής ανθρωπολογίας και πολιτικών επιστημών και ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ο τομέας φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο τομέας φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΚαιαπότονΚαναδά: «Philosophy Department of Trent University» και «Graduate Program for Theory, Culture and Politics of Trent University ».

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στη διεύθυνση:

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε

ip[
Exit mobile version