Διανύουμε το δεύτερο κύμα της, τα μέτρα είναι ακόμη πιο περιοριστικά και καλούμαστε να ανταποκριθούμε στην δύσκολη πλέον καθημερινότητα ,όχι μόνο οι μεγαλύτεροι ,αλλά και οι μικρότεροι ηλικιακά .

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος  – Κ.Φ.Α – coach

Τα παιδιά ,που λειτουργούν και ως μαθητές ,πλέον διδάσκονται μέσα από τον υπολογιστή . Όλα τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, οι μαθητές αρχίζουν να νιώθουν μοναξιά, ο συμμαθητής του ίδιου θρανίου έχει αρχίσει να τους λείπει ,όπως και το ανέμελο παιχνίδι στους προαύλιους χώρους .

Ένα μεγάλης διάρκειας διάλειμμα έρχεται να αντικαταστήσει το μικρό σε διάρκειας του σχολείου ,το οποίο πλέον το περνάνε με τους γονείς ή ακόμη και με τους παππούδες .

Ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις στις μικρές ηλικίες , αφού οι μικροί μας φίλοι αδυνατούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και τι πρέπει να κάνουμε για να μην χάσουμε τον έλεγχο ?

Τα παιδιά ,όπως και εμείς , δεν έχουμε ζήσει κάτι ανάλογο , προφανώς είναι ανήσυχα και υπερκινητικά μέσα στο σπίτι .

Καθησυχάστε τα και συζητήστε μαζί τους σε ήρεμο τόνο . Πλέον , ενημερώνονται από την τηλεόραση , ακούνε ανησυχητικές ειδήσεις και μια λύση είναι να τα απομακρύνετε από αυτά , διαφορετικά εξήγηστε τους ότι παρ όλα αυτά που βλέπουν, μαζί σας θα είναι ασφαλής και υγιείς .

Τις περισσότερες φορές δεν συγκρατούν τις οδηγίες , οφείλετε συνεχώς να επαναλαμβάνετε και να τους υπενθυμίζεται τι πρέπει να κάνουν .
Οι πληροφορίες πρέπει να είναι σαφής και ξεκάθαρες ώστε να μπορέσουν να τις εντάξουν στην καθημερινότητά τους .

Αυτό το διάστημα τα παιδιά χάνουν την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία . Φροντίστε να κρατήσουν την επαφή αυτή με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους .

Μην αλλάζετε τους ρυθμούς στο σπίτι . Διατηρείστε την ίδια καθημερινότητα διότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση αλλαγής προσωπικότητας του παιδιού . Ας το βοηθήσουμε ,έτσι ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται με τον σωστό τρόπο τις καταστάσεις.

Μοιραστείτε το χρόνο σας σε εξωτερικές δραστηριότητες μαζί τους ! Τρέξτε ,αθληθείτε ,χαμογελάστε! Τα παιδιά ζούνε για το παιχνίδι !

Ψυχραιμία , υπομονή , υπευθυνότητα και ειδικά τις ημέρες αυτές ,αγάπη και αλληλεγγύη !