Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πέντε μέρες υψηλής κατανάλωσης λίπους ήταν αρκετές ώστε να παρατηρηθούν διαταραχές στον τρόπο που οι μύες μεταβολίζουν τη γλυκόζη, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη απόκριση στην ινσουλίνη, που αποτελεί παράγοντα κινδύνου εμφάνισης διαβήτη και άλλων νοσημάτων. Από την άλλη, δεν παρατηρήθηκε αύξηση του βάρους των εθελοντών ή εμφάνιση ινσουλινοαντίστασης, κατά το διάστημα διεξαγωγής της μελέτης.
Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που δείχνει ότι τέτοιου είδους αλλαγές στο μεταβολισμό μπορούν να παρατηρηθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η ερευνητική ομάδα σκοπεύει τώρα να εξετάσει κατά πόσο αυτές οι βραχυπρόθεσμες αλλαγές στο μεταβολισμό της γλυκόζης μπορούν να επιφέρουν μακροπρόθεσμες συνέπειες, καθώς και πόσο σύντομα μπορούν να αναστραφούν, μόλις το άτομο «επιστρέψει» στην κατανάλωση δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος.