Σε καμπάνια κατά του καπνίσματος, του αλκοόλ και της παχυσαρκίας προσανατολίζεται το υπ. Υγείας

ipaidia thumbnail
Ανοιχτός σε προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το κάπνισμα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Παλιά Βουλή η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.
Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για τη διοργάνωση μιας ισχυρής καμπάνιας ενημέρωσης για το κάπνισμα, αλλά και για το αλκοόλ και την παχυσαρκία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Π. Μπεχράκης, τόνισε ότι το παθητικό κάπνισμα παραβιάζει τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου, την ίδια ώρα κατά την οποία το 65% των παιδιών εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα στην Ελλάδα και το 86% των μαθητών δηλώνουν ότι βρέθηκαν σε περιβάλλον καπνού τον τελευταίο μήνα. Οι πολίτες στη χώρα μας, όπως είπε ο κ. Μπεχράκης, θεωρούν σε ποσοστό 78% «πολιτισμική υποβάθμιση» τη μη εφαρμογή του νόμου, και το 73.9% δηλώνουν θυμωμένοι γι’ αυτό, ενώ θυμό εκφράζει και το 45% των καπνιστών.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου-Χριστοφίλου, εκτίμησε ότι σε γενικές γραμμές ο νόμος εφαρμόζεται, αλλά παραβιάζεται κατά περίπτωση. Αναφέρθηκε επίσης στις αιτίες για τις οποίες κατά τη γνώμη της δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, κάνοντας λόγο για αδιαφορία των καπνιστών, ανοχή των μη καπνιστών και χαλαρούς μηχανισμούς ελέγχου.

ip[
Exit mobile version