Στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ η διοίκηση ενημερώθηκε από τον προμηθευτή γαλακτομικών οτι υπό τις παρούσες ασφυκτικές συνθήκες της αγοράς η εταιρία του δεν είναι σε θέση να συνεχίσει να παραδίδει στο νοσηλευτικό ίδρυμα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, δηλαδή το γάλα και το γιαούρτι που αποτελούν «δομικό υλικό» του διαιτολογίου κάθε ασθενή.
Δύσκολη είναι η εικόνα και σε μεγάλα νοσοκομεία του Πειραιά. Στα νοσοκομεία Τζάνειο, Μεταξά, Γενικό Κρατικό Νίκαιας η τροφοδοσία γίνεται με το σταγονόμετρο, με τους γιατρούς να βρίσκονται σε συνεργασία με τους υπεύθυνους σε αποθήκες και μαγειρεία για να διαμορφώσουν το νέο διαιτολόγιο.
Διοικητές του ΕΣΥ με τους οποίους επικοινώνησε το protothema.gr παραδέχονται πως το ζήτημα θα εντείνεται τις επόμενες ημέρες, και ότι δυστυχώς θα επεκτείνεται και σε άλλα «μέτωπα» της τροφοδοσίας των νοσοκομείων: υγειονομικό υλικό και φάρμακα.