Το χαμηλό θερμιδικό του περιεχόμενο παρατηρούμε ότι προέρχεται κυρίως από σάκχαρα, για αυτό θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
Όσον αφορά την προσφορά του στον οργανισμό μας αφορά:
– την πληθώρα θρεπτικών στοιχείων που ωφελούν την ισορροπημένη λειτουργία του σώματος, όπως φώσφορο, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, ιώδιο, χαλκό, βιταμίνη C,
– την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, που προστατεύει τον οργανισμό από εκφυλιστικές παθήσεις, ματαιώνοντας παράλληλα τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής,
– τη διατήρηση της αρτηριακής πίεση σε χαμηλά επίπεδα, μέσω της έντονης παρουσίας νιτρικού άλατος στο τρόφιμο,
– την αποφυγή εναπόθεσης λίπους γύρω από το ήπαρ, προστατεύοντας τον οργανισμό από άλλα επιβαρυντικά νοσήματα, όπως μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτη,
– τη μείωση των απαιτήσεων του οργανισμού σε οξυγόνο, οδηγώντας σε αύξηση της αντοχής και των αθλητικών επιδόσεων του ατόμου, κατά 16%,
– την ύπαρξη φυλλικού οξέος και φυτικών ινών, ελαττώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα, αποτρέποντας την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων,
– την αντιμετώπιση της γαστρορραγίας και την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και τις αιμορροΐδες,
– τη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης και την εξασθένηση όγκων και φλεγμονών σε διάφορα σημεία του σώματος,
– την ύπαρξη ενός ενζύμου (καταλάση) που η απουσία του από τον οργανισμό οδηγεί σε άσπρισμα των μαλλιών, οστεοαρθρίτιδα και άλλες εκφυλιστικές νόσους,
– την καταπολέμηση γνωστικών ασθενειών, όπως τη νόσο Alzheimer και την άνοια.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι όλες οι τροφές είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας. Η κάθε μια μας προσφέρει κάτι διαφορετικό καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας.