Τα μέλη της ομάδας από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Vanderbilt στο Τεννεσί ανέφεραν: «Η παρούσα μελέτη υποδηλώνει ότι τα προβιοτικά έχουν τη δυνατότητα να μεταβάλλουν τη σοβαρότητα της νόσου, τα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής σε ασθενείς με αλλεργική ρινίτιδα».
Όπως επισημαίνουν στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Forum of Allergy and Rhinology, διαπιστώθηκε ακόμη ότι «δεν παρουσιάστηκαν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από την κατανάλωση των βακτηρίων».
Η αλλεργική ρινίτιδα προκαλείται από τις πρωτεΐνες γύρης, οι οποίες προκαλούν πρήξιμο και ερεθισμό της μύτης, των ματιών και του λαιμού.
Τα προβιοτικά βρίσκονται φυσικά στο γιαούρτι, το οποίο, όσοι υποφέρετε από αλλεργίες, πρέπει αν βάλετε στο πρόγραμμα.