Ένα μήλο την ημέρα και…το χάρο κάνει πέρα!

Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν, ότι το γνωστό κια νοστιμότατο φρούτο σχετίζεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θανάτου, ιδιαίτερα όταν καταναλώνεται με τη φλούδα, που περιέχει εξαιρετικές για την υγεία βιταμίνες.

Βάσει των στοιχείων, η συμβολή του μήλου στη μακροζωία εκτιμάται σε 35% μικρότερο κίνδυνο θανάτου.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας υποστηρίζουν ότι τα οφέλη του μήλου για την υγεία προκύπτουν κυρίως από τη φλούδα του και συγκεκριμένα από τις φυτικές ίνες και τα φλαβονοειδή που υπάρχουν σε αυτή. Τα δύο αυτά συστατικά συνδέονται, μεταξύ άλλων, με την αποτελεσματικότερη διαχείριση της χοληστερόλης, το μειωμένο κίνδυνο υπέρτασης αλλά και την καλύτερη προστασία από τον καρκίνο.

Το μήλο είναι επίσης καλή πηγή μαγνησίου, καλίου και βιταμίνης C, συστατικά που βρίσκονται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στη φλούδα του φρούτου.

ip[
Exit mobile version