Πόσες θερμίδες έχει το κάθε φρούτο του καλοκαιριού;

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και μας κλείνει το μάτι και τα χωράφια…
γεμίζουν με εύγευστα και χρωματιστά φρούτα. Τα φρούτα του καλοκαιριού τυγχάνει να αποτελούν για ορισμένους και το κύριο γεύμα, τις ζεστές ημέρες. Είναι δροσιστικά, με πολύ νερό και θρεπτικές αξίες, ενώ επιπλέον έχουν πολύ λίγες θερμίδες.

Σταφύλι: 100 γραμμάρια – 70 θερμίδες
Το σταφύλι είναι πλούσιο σε κάλιο, σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, ασβέστιο, σε βιταμίνες και σε οργανικά οξέα (μηλικό οξύ, τρυγικό οξύ. Πολλά ένζυμα που περιέχουν χαλκό μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του σώματος κατά των ελευθέρων ριζών. Η βιταμίνη Β2 που περιέχεται και αυτή στο σταφύλι παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και επισκευή των ιστών, στην παραγωγή ορμονών και στο σχηματισμό των ερυθρών κυττάρων του αίματος. Το κουκούτσι από το σταφύλι έχει βρεθεί μετά από έρευνες ότι έχει προστατευτικό ρόλο κατά των καρκινικών κυττάρων. Το σταφύλι έχει 50% περισσότερη αντιοξειδωτική δράση από την βιταμίνη Ε. Τέλος μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.



Νεκταρίνι: 100 γραμμάρια – 48 θερμίδες
Το νεκταρίνι είναι ένα φρούτο το οποίο καταναλώνεται συχνά από άτομα με δυσκοιλιότητα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Το νεκταρίνι εκτός από φυτικές ίνες περιέχει κάλιο και βιταμίνη C και Ε. Το κάλιο συμμετέχει στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη ρύθμιση της πιέσεως, ενώ η βιταμίνες C και Ε έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κορόμηλο: 100 γραμμάρια – 40 θερμίδες
Το κορόμηλο είναι ένα φρούτο το οποίο περιέχει δύο βιταμίνες με αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση που προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, την βιταμίνη C και Α. Περιέχει και το κορόμηλο αρκετή ποσότητα φυτικών ινών, που καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα αλλά και νιασίνη. Η νιασίνη έχει βρεθεί ότι βοηθάει τα άτομα με αρθρίτιδα, υψηλή χοληστερόλη και πνευματική κόπωση.

madata.gr

ip[
Exit mobile version