Πετάτε φαγητό; Δείτε στο βίντεο τις καταστροφικές συνέπειες

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/05/2014 - 21:10 | Author: Newsroom Ipaidia
Αν είστε από αυτούς που πετάνε φαγητό στα σκουπίδια, τότε πρέπει να δείτε το βίντεο που ακολουθεί και δείχνει τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της πράξης

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) το 30% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων χάνεται – ποσότητα που αντιστοιχεί στο λιανικό ισοδύναμο του 1 τρις δολαρίων κάθε χρόνο.

Ο FAO εξηγεί στο βίντεο που θα δείτε πιο κάτω, ότι εκτός από το λιανικό κόστος των πεταμένων τροφίμων, άλλα 700 δις δολάρια σπαταλούνται σε φυσικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων 172 δις σε σπατάλη νερού και 42 δις λόγω αποψίλωσης των δασών.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Εξίσου συγκλονιστικό είναι το κοινωνικό κόστος που συνδέεται με τη σπατάλη κατά την αποθήκευση, τη μεταφορά και τη σήψη των προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων και των σπιτιών. Σπατάλη τροφίμων σημαίνει επίσης κόστος 150 δις δολάρια σε δαπάνες για την υγεία εξαιτίας της χρήσης φυτοφαρμάκων. Άλλα 280 δις πετιούνται επίσης από το παράθυρο όταν πετάμε τρόφιμα, καθώς τόσο εκτιμώνται ότι είναι οι οικονομικές απώλειες λόγω εξάντλησης σπάνιων φυσικών πόρων.

Στο βίντεο, ο FAO εκφράζει επίσης δυσαρέσκεια για το κρυφό κόστος της σπατάλης τροφίμων, κόστος που δεν έχει ακόμη υπολογιστεί . Για παράδειγμα, το κόστος που προκύπτει από την απώλεια πολύτιμων για την άγρια ζωή υγροτόπων, οι οποίοι μπαζώνονται και τη θέση τους παίρνουν βοσκοτόπια και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

πηγη

Loading...


  • europalso

    ideascentral