ΗΠΑ: Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν για το δημόσιο σχολείο

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/04/2018 - 22:21 | Author: Newsroom Ipaidia

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν σήμερα στο Κεντάκι και την Οκλαχόμα διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τους και την καλύτερη χρηματοδότηση του δημοσίου σχολείου.

Πολλά μαθήματα έχουν ανασταλεί σε αυτές τις δύο αμερικανικές Πολιτείες. Σε ορισμένες περιοχές, τα σχολεία έχουν κλείσει λόγω των ανοιξιάτικων διακοπών όμως σε άλλα οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν αντικαταστάτες.

Περίπου 30.000 εκπαιδευτικοί αναμένεται να διαδηλώσουν στην Οκλαχόμα (νότια) και αρκετές χιλιάδες αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους του Φράνκφορτ, της πρωτεύουσας του Κεντάκι (κεντροανατολικές ΗΠΑ).

Οι κινητοποιήσεις είναι οι τελευταίες κατά σειρά που πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, έπειτα από μια απεργία εννέα ημερών τον Μάρτιο στη δυτική Βιρτζίνια (ανατολικά), η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι καθηγητές σε αυτήν την πολιτεία να καταφέρουν να λάβουν μια πρώτη αύξηση στους μισθούς τους σε διάστημα 4 ετών.

Στο Κεντάκι, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το τοπικό κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο τροποποίησης των όρων συνταξιοδότησής τους και με αίτημα τη χρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου.

Στην Οκλαχόμα, όπου πολλοί εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι έχουν πιάσει και δεύτερη δουλειά για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους, όπως για παράδειγμα ως σερβιτόροι σε εστιατόρια, η αύξηση του μισθού της τάξης των 6.100 δολαρίων κατά μέσο όρο κρίνεται ανεπαρκής.

Loading...


  • europalso   ideascentral