Χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα οι άνεργοι 50- 64 ετών

Στους άνεργους ηλικίας 50- 64 ετών καταγράφεται το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής (0,6%) σε εκπαιδευτικά προγράμματα, σύμφωνα με την έρευνα εκπαίδευσης ενηλίκων της ΕΛΣΤΑΤ για το δ’ τρίμηνο 2016. Αντίθετα, το υψηλότερο ποσοστό (95,5%) παρατηρείται στα μη ενεργά άτομα ηλικίας 18- 24 ετών. Το μέσο ποσοστό συμμετοχής για όλες τις ομάδες ηλικιών είναι 22,5%.

Από την ίδια έρευνα προκύπτουν, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Τα άτομα που δεν παρακολούθησαν καμία εκπαιδευτική δραστηριότητα, παρότι το επιθυμούσαν, ρωτήθηκαν για τον κύριο λόγο που εμπόδισε τη συμμετοχή τους. Η αδυναμία κάλυψης του κόστους της εκπαίδευσης είναι ο λόγος που αναφέρεται συχνότερα, και μάλιστα για τα άτομα ηλικίας 25- 34 ετών φτάνει στο 34,3%. Για τις γυναίκες και τα άτομα ηλικίας 55- 64 ετών, ο συχνότερα αναφερόμενος λόγος είναι οι οικογενειακές υποχρεώσεις (30,8% και 30,4%, αντίστοιχα).

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που παρακολούθησαν οι ερευνηθέντες (81,5%) είχε σχέση με την εργασία τους ή με τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Το ποσοστό είναι ιδιαίτερα μεγάλο στους άνδρες (91%) και στα άτομα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (84,9%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό των δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετείχαν οι ερευνηθέντες είχαν αντικείμενο την ευρεία ενότητα που περιλαμβάνει λογιστική, διοίκηση επιχειρήσεων, διαφήμιση, ασφαλίσεις, νομικά και δραστηριότητες γραφείου (17,5%). Μεγάλο ποσοστό αφορούσε στις ανθρωπιστικές επιστήμες και τέχνες (15,1%), στις ξένες γλώσσες (13%) και στις υπηρεσίες (15%).

ip[
Exit mobile version