Σε διαβούλευση θα μπεί το νομοσχέδιο για τη διαμόρφωση του σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, , τις επόμενες μέρες καθώς και για την ίδρυση μονάδων εσωτερικού ελέγχου σε όλους τους φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τι ανέφερε για το .

Κατά τον χαιρετισμό του σε ημερίδα του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «Διανέοσις», ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ατζέντα της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, λέγοντας πως σε αυτήν θα πρέπει να τεθούν θέματα όπως η κινητικότητα, ο τρόπος επιλογής των προϊσταμένων, η και η επιμόρφωση του προσωπικού, η αξιοποίηση της τηλεργασίας.

Ο κ. Βορίδης περιέγραψε τη δημόσια διοίκηση ως ένα «μεγάλο καράβι που στρίβει δύσκολα». «Παίρνοντας όμως συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα μπορέσουμε να φέρουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών. «Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες είναι η αφετηρία μιας προσπάθειας, όλα θα κριθούν στο πεδίο της εφαρμογής. Είναι σημαντικό η ίδια η δημόσια διοίκηση να αγκαλιάσει την προσπάθεια και αντιληφθεί τη σημασία της μεταρρύθμισης» τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε επίσης στο , στόχος του οποίου είναι η δημιουργία μιας διαφανέστερης και ταχύτερης διαδικασίας προσλήψεων στο δημόσιο. Επισήμανε ακόμη, πως ο τρόπος που θα γίνονται οι , αποτελεί έναν από τους άξονες της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, σημείωσε κατά τον δικό του χαιρετισμό, πως η καλή λειτουργία της δικαιοσύνης είναι δείκτης της δημοκρατίας και αντανακλά τον σεβασμό του κράτους προς τους πολίτες. Ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε στη σημασία της επιτάχυνσης στην απονομή της δικαιοσύνης, τονίζοντας πως ένα από τα κλειδιά είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του συστήματος.