– Τι δείχνει η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων – Τι αναμένεται να δούμε στις . Διαβάστε αναλυτικά στο

Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι μπορούν να μάθουν τη βαθμολογία τους στις Πανελλήνιες 2023 μέσω του , πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα 4 πρώτα γράμματα από το επώνυμο, το όνομα, το όνομα πατέρα και το όνομα μητέρας με κεφαλαία.

Ως είθισται, στους τοίχους των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ όλης της χώρας θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες με τον κωδικό του κάθε υποψήφιου και τους βαθμούς που πήρε ανά μάθημα.

Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Πανελλήνιες 2023: Κάτω από την βάση σε Μαθηματικά και Ιστορία έγραψε η πλειοψηφία

Στις εξετάσεις φέτος πήραν μέρος 73.220 υποψήφιοι. Σύμφωνα με τα όσα δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία η εικόνα των επιδόσεων των υποψηφίων δεν διαφέρει σημαντικά από πέρυσι. Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες οι βαθμολογίες είναι και πάλι χαμηλές στα περισσότερα μαθήματα.

Ειδικότερα όσον αφορά στα Μαθηματικά και στην Ιστορία οι υποψήφιοι σε ποσοστό άνω του 50% πήρε βαθμούς κάτω από το βάση του 10. Συγκεκριμένα στα Μαθηματικά το 55.95% έγραψε κάτω από τη βάση και στην Ιστορία το 50,76%.

Όμως και στα υπόλοιπα μαθήματα οι επιδόσεις δεν ήταν πολύ καλύτερη αφού και στη Φυσική το 48% έγραψε κάτω της βάσης, στη Χημεία το 44,85% αλλά και στα Αρχαία το 41,54%.