: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα των βάσεων κάνει λόγο για τη «μεγαλύτερη σφαγή υποψηφίων στην ιστορία των πανελλαδικών εξετάσεων».

Η ανακοίνωση

«Είναι ημέρα χαράς για τους ιδιοκτήτες κολλεγίων. Ο νόμος Κεραμέως τώρα δικαιώνεται. Έκαναν ακριβώς αυτό που σχεδίαζαν, πέταξαν έξω από τα και τα ΤΕΙ της χώρας δεκάδες χιλιάδες παιδιά, κάνοντας τους πελατεία για τα κολλέγια». Αυτά τα λόγια χρησιμοποιήσει κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε επικοινωνία που είχε με το Newsbomb, για να σχολιάσει την .

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι δικαιώνονται πλήρως για την κριτική που έκαναν όλους τους προηγούμενους μήνες στη κυβέρνηση για τον νέο τρόπο εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως υποστηρίζουν, στόχος της κυβέρνησης ήταν εξαρχής η υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων και η δημιουργείς «πελατών» για τα ιδιωτικά κολλέγια, που κατά την άποψη τους αποτελούν πολιτικούς «φίλους» του Μεγάρου Μαξίμου.

Η ίδια ανώτατη κομματική πηγή, άσκησε επίσης σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει «καμία επαφή με τη κοινωνική πραγματικότητα». Όπως ανέφερε, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αντιληφθεί και φυσικά να λύσει τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών. «Τόσο ο ίδιος, όσο και η Νίκη Κεραμέως, το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο το γνωρίζουν από αφηγήσεις, δεν έχουν περάσει ούτε απ’έξω», είπε  το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αναισθησία» το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Αμερική, προκειμένου να εγκαταστήσει τη κόρη του για σπουδές, την ημέρα που αφήνει εκτός και ΤΕΙ 40.000 ελληνόπουλα.

Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και για αποκατάσταση της αδικίας που βίωσαν οι υποψήφιοι που έδωσαν εξετάσεις με το νέο σύστημα, εν μέσω πανδημίας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ