Βάσεις 2021 – Απάντηση Κεραμέως στην επιστολή του υποψηφίου για ΕΒΕ: «Ούτε πέρσι θα έμπαινε»

: Τι είπε για την η  κυρία Κεραμέως από το βήμα της Βουλής –  Σε ό,τι αφορά την που δεν εισήλθε στην Αρχιτεκτονική Σχολή τόνισε ότι με 13,6 στο σχέδιο ούτε πέρυσι θα είχε εισαχθεί.

Την ίδια στιγμή, προσέθεσε ότι πλέον 1 στους 4 που φοιτά στα είναι απόφοιτος πανεπιστημίου και σύμφωνα με την Υπουργό η εξήγηση είναι ότι δεν βρήκε δουλειά εκεί που σπούδασε και φοιτά ξανά.

Επανερχόμενη στα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «ίδρυσε 153 νέα , με βουλευτικές τροπολογίες για να μπορέστε να μπαίνουν με 0,6 με 1 με 2 με 3 στα 20». «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε εισαχθέντες αλλά αποφοίτους. Να ανοίγει δρόμους ζωής κι όχι να τους εγκλωβίζει».

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του μαθητή, η Υπουργός Παιδείας σημείωσε υπό τις έντονες αντιδράσεις των παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: « Ο εν λόγω υποψήφιος πέτυχε 13,6 στα 20 στο σχέδιο για την αρχιτεκτονική σχολή. Ούτε πέρυσι θα είχε μπει με 13,6 στα 20. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση έδωσε λόγο στα πανεπιστήμια. Η συγκεκριμένη σχολή επέλεξε υψηλή κλίματα».

Παράλληλα, η Ν. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι εκτός πανεπιστημίων θα μείνουν περίπου 9.000 παιδιά περισσότερα από πέρσι, «που δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για τις σχολές».

ip[
Exit mobile version