Τσακαλώτος: Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στηρίζει σημαντικά την οικονομία μας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/09/2017 - 18:02 | Author: Newsroom Ipaidia

 

Νέα γραφεία εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Αθήνα. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκε τόσο ο πρόεδρός της Βέρνερ Χόιερ, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος απευθύνοντας χαιρετισμό στη διάρκεια της εκδήλωσης, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η ΕΤΕπ στη χώρα μας δεν πέτυχε απλά να διευρύνει τους συνολικούς χρηματοδοτικούς πόρους που διαθέτει, αλλά προχώρησε και σε εμβάθυνση των τομέων που χρηματοδοτεί προσθέτοντας τομείς νέων όπως η Παιδεία, η Υγεία, αστικές αναπλάσεις κλπ.

Επισήμανε ότι η μπορεί να παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διεύρυνση της ευρωζώνης.

Εκτίμησε γενικότερα ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι το συνολικό άνοιγμα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα διαχρονικά ξεπερνά τα 17 δισ. ευρώ και τόνισε ότι η λειτουργία των νέων Γραφείων θα συμβάλει ουσιαστικά στην επιλογή των καλύτερων δυνατών χρηματοδοτήσεων για την Ελλάδα.
Χόιερ: Ενισχύουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα

Από την μεριά του ο κ. Χόιερ επεσήμανε ότι Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ήταν στην Ελλάδα πριν την κρίση, παρέμεινε και στήριξε τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης και παραμένει και ενισχύει την παρουσία της και μετά την κρίση.

Ο κ. Χόιερ τόνισε ότι στη διάρκεια του 2017 η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα φθάσει στο ποσό-ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ. Έδωσε επίσης έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης αναφορικά με το ύψος των επενδύσεων που υλοποιούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) σε σχέση με το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας», μιλώντας για «μια αξιοσημείωτη επίδοση σε μια οικονομία όπου οι επενδύσεις υπήρξαν τόσο περιορισμένες, για τόσο μεγάλο διάστημα».

Ο Βέρνερ Χόιερ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σημαντικής χρηματοδοτικής συμφωνίας που έγινε νωρίτερα σήμερα με την Τράπεζα Πειραιώς για την χρηματοδότηση επενδύσεων 700 εκατ. ευρώ από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Επισήμανε γενικότερα ότι η στήριξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του ομίλου της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Loading...


  • europalso

    ideascentral