Τσακαλώτος: Δεν δεχόμαστε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για 10 χρόνια

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος έκανε ενημέρωση για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και την β’ αξιολόγηση.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο τύπο, ότι ο Τσακαλώτος αναλύοντας την απόφαση του τελευταίου Eurogroup στο πολιτικό συμβούλιο χαρακτήρισε επιτυχία την λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη διευθέτηση του χρέους, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδεχτεί παράλογες απαιτήσεις όπως την πρόταση της Γερμανίας για επιβολή πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για δέκα έτη.

«Δεν αποδεχόμαστε επίσης παράλογες απαιτήσεις για 3,5% (σ.σ. πρωτογενές πλεόνασμα) για δέκα χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με τους θεσμούς».

Με δεδομένο ότι ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε, μετά το Eurogroup της Δευτέρας, πως οι απόψεις για το ζήτημα της διατήρησης των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% μετά το 2018 είναι πολλές και ποικίλλουν από τρία ή πέντε, έως δέκα χρόνια, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά αναφορικά με το αν η κυβέρνηση θα δεχόταν τα δύο πρώτα σενάρια, από την στιγμή που ο κ. Τσακαλώτος θεωρεί ως παράλογη απαίτηση τα δέκα χρόνια, αλλά δεν αναφέρθηκε στα άλλα δύο σενάρια…

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν αναλυτικά οι: Βάκη Φωτεινή, Βούτσης Νίκος, Δούρου Ρένα, Δραγασάκης Γιάννης, Μπαλάφας Γιάννης, Παππάς Νίκος, Σβίγκου Ράνια, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φίλης Νίκος, Χριστοδουλόπουλου Τασία.

ip[
Exit mobile version