ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις».
Θέμα: Επανασύσταση καταργηθέντων ειδικοτήτων ΕΠΑΛ και επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τις 22/07/2013. Συγκεκριμένα, από τους 1800 εκπαιδευτικούς συνολικά που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μόνο 174 τοποθετήθηκαν σε άλλες θέσεις. Επίσης, σε 85 από αυτούς έχει γίνει διακοπή μισθοδοσίας από τις 22/3/14, χωρίς να έχει εκδοθεί πράξη απόλυσης. Για τους υπόλοιπους 1540 υπάρχει ακόμα η ομηρία των πινάκων και η αβεβαιότητα των απολύσεων. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση.
Με την εφαρμογή των νόμων 4172/2013 και 4186/2013, καταργήθηκαν δεκάδες ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ, με σοβαρές επιπτώσεις σε πάνω από 20.000 μαθητές/μαθήτριες και στις οικογένειές τους. Περισσότερα από 800 εργαστήρια των σχολείων όλης της χώρας αχρηστεύθηκαν. Επιπλέον, με την τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα όλων των ΔΕ εκπαιδευτικών (ανεξάρτητα από ειδικότητα) σε αρκετά από τα εναπομείναντα εργαστήρια τίθεται θέμα συντήρησης και ασφάλειας του εξοπλισμού.

Κουρουμπλής Παναγιώτης
ip[
Exit mobile version