Τι αλλάζει στις 120 δόσεις

Υπογράφηκε από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο, απόφαση με την οποία διευρύνεται η δυνατότητα προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως και 120 .

Με την απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:

– Καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για ρύθμιση οφειλών και άνω των 125.000 ευρώ (για φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα π.χ. αυτοαπασχολούμενους, δικηγόρους, αγρότες).

– Επεκτείνεται για όλους (φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα π.χ. εμπόρους, νομικά πρόσωπα, φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα π.χ. αυτοαπασχολούμενους, δικηγόρους, αγρότες) η δυνατότητα ρύθμισης και για τις οφειλές που γεννήθηκαν έως και την 31-12-2017, αντί της 31-12-2016, που ίσχυε, μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, τα ευεργετήματα για όσους οφειλέτες ενταχθούν στη ρύθμιση έχουν, ως εξής:

Η οφειλή μπορεί να αποπληρωθεί σε έως και 120 δόσεις.
Διαγράφονται οι προσαυξήσεις και οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής έως και 85%.
Δεν υπολογίζονται περαιτέρω τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Χορηγείται στον οφειλέτη αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.
Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων του οφειλέτη.
Το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι η σημαντική αυτή διεύρυνση της δυνατότητας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία θα διευκολύνει τους οφειλέτες να παραμείνουν ενταγμένοι στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενισχύοντας παράλληλα τα δημόσια έσοδα.

ip[
Exit mobile version