Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε μεταξύ άλλων  ότι βασική αποστολή του Σώματος που ονομάζεται είναι η ελεγχόμενη είσοδος των πανεπιστημίων.

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή του σχεδίου για την ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα επιχειρησιακού σχεδιασμού της αστυνομίας αν θα μπουν πρώτα στα κάμπους και έχει σχέση με το τι ακριβώς θα ζητήσουν τα πανεπιστήμια.

Όπως είπε ο υπουργός, μέχρι τα τέλη Μαϊου οι 400 αστυνομικοί της ομάδας προστασίας των πανεπιστημίων θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους και στη συνέχεια θα είναι στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας και των πρυτανικών αρχών για να αναλάβουν να υλοποιήσουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Διευκρίνισε ότι για να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς έχουν υπάρξει προσφυγές για αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου νόμου καθώς επίσης οι πρυτανικές αρχές που έχουν αναλάβει την υποχρέωση στα συγκεκριμένα πανεπιστήμια που έχουν το πρόβλημα, να έχουν τοποθετήσει τα τουρνικέ ώστε να είναι ελεγχόμενη η είσοδος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι βασική αποστολή του Σώματος που ονομάζεται Πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι η ελεγχόμενη είσοδος των πανεπιστημίων ώστε αυτοί που μπαίνουν να είναι οι καθηγητές και οι φοιτητές και κανένας άλλος.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τα όσα έγιναν στο Συνέδριο, σημείωσε ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης παρουσιάζει μια εικόνα κόμματος βαθιά διχασμένου στο εσωτερικό του και την ίδια στιγμή βαθιά διχαστικού στον πολιτικό του λόγο μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Υπογράμμισε ότι αυτά δεν είναι δημιουργικές παρεμβάσεις, πρώτον γιατί οι εσωτερικές διαφορές στα κόμματα θα πρέπει να λύνοντια με δημοκρατικό τρόπο και όχι διαφορετικά άρα πρέπει να είναι σεβαστές όλες οι θέσεις και δεύτερον γιατί είναι κρίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση να κρατούν ομπέλα στα όσα συμμβαίνουν στην κοινωνία που έχει προβλήματα, προτεραιότητες και ανάγκες.