Tέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού; Τι ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης για την τέταρτη δόση

Lockdown: Με click away το λιανεμπόριο - Ποιά καταστήματα ανοίγουν

: Τι είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης – Στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι.

Αναφορικά με την τέταρτη δόση του του ο ίδιος εκτίμησε ότι η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απόφασης. «Οι επιστήμονες είναι σε επικοινωνία με τις εταιρίες και μέσα στον Απρίλιο θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα χορηγηθεί τέταρτη δόση του εμβολίου ή θα πάμε σε ένα ετήσιο εμβόλιο όπως αυτό της γρίπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός υγείας γνωστοποίησε παράλληλα ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 90%, ενώ το 80% από αυτούς έχει προχωρήσεις και στην ενισχυτική δόση. «Παραμένουν στις 300.000 οι πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους», ανέφερε.

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε ότι από όσους νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, οι ανεμβολίαστοι αποτελούν περίπου το 80%. Από τους εμβολιασμένους που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει προχωρήσει στην ενισχυτική δόση. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι εμβολιασμένοι με 3 δόσεις αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις ασθενών κυρίως άνω των 80 ετών και με άλλα προβλήματα υγείας.

ip[
Exit mobile version