Τα ελαιόλαδα που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ, συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του Ελληνικού Ελαιολάδου, εντόπισε και σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, ξεκίνησε η διαδικασία εξάρθρωσης συγκεκριμένου δικτύου διακίνησης νοθευμένων ελαιολάδων στη Βόρειο Ελλάδα.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του Ε.Φ.Ε.Τ Κεντρικής Μακεδονίας, συνεργαζόμενη τόσο µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’) που διεξήγαγε τις χηµικές αναλύσεις όσο και με την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισηµαίνονταν ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ή ως ελαιόλαδα, ήταν στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εμπορική επιχείρηση «ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ» με έδρα τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και ΑΦΜ 041316453/Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων, η οποία διακινούσε σε καταστήματα λιανικής στη Βόρειο Ελλάδα – ξεπερνούσαν τα εκατό – νοθευμένα με σπορέλαια και χρωστικές ελαιόλαδα, που αφορούσαν στις εμπορικές επωνυμίες «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» σε συσκευασίες των 5 λίτρων και 1 λίτρου, «ΠΙΘΑΡΙ» και «ΑΡΚΑΔΙ» σε συσκευασίες των 5 λίτρων (φωτογραφίες κάτωθι). Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

ip[
Exit mobile version