Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής περί τον κορονοϊό κος Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων και για τα .

Ο κ. Μαγιορκίνης τοποθετήθηκε αναφορικά με το αν θα χρειασθεί να επανέλθουμε στην , αλλά και για το αν θα χρειασθεί να αλλάξουν τα πρωτόκολλα και να απαγορευθούν οι εκδρομές στα .

Για την περίπτωση επαναφοράς της τηλεκπαίδευσης στα είπε: «Εχουμε ένα από τα πιο εντατικά testing που υπάρχουν στον κόσμο όσον αφορά στα σχολεία, το οποίο ρίχνει την μετάδοση 70 με 90%. Υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια τα οποία πρέπει οι οικογένειες να κάνουνε. Δεν έχουμε λόγο να περάσουμε σε μειωμένης ποιότητας εκπαίδευσης, όπως η τηλεκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση είναι σε ράφι πολύ μακριά από εμάς αυτή τη στιγμή».

Για το αν θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα καθώς και για τις σχολικές εκδρομές είπε: «Δεν υπάρχει συζήτηση επί του παρόντος για αλλαγή στα πρωτόκολλα που ισχύουν στα σχολεία. Oι σχολικές εκδρομές είναι υπό συζήτηση, κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί η επιτροπή τις επόμενες μέρες».

Για το αν θα ληφθούν ενδιάμεσα μέτρα είπε «Εάν βλέπαμε αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας , αναλόγως της αυξήσεως θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα, ωστόσο βλέπουμε αποσυμπίεση με τον αριθμό των διασωληνωμένων και των εισαγωγών να πέφτει.Δεν σταματάει η επιτήρηση και παρακολουθούμε».

Τι είπε η κ. Κεραμέως για ενδεχόμενο

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση» ανέφερε στο ΣΚΑΪ η Νίκη Κεραμέως,

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι όλα τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά», τόνισε η Υπουργός  αναφέροντας πως τα σχετικά πρωτόκολλα εστιάζουν στην προστασία της δημόσιας υγείας με ανοιχτά τα σχολεία. Η προτεραιότητα του να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία εν μέσω πανδημίας κορονοϊού δεν επιφέρει εφησυχασμό δήλωσε η κα Κεραμέως και εξ αυτού του λόγου ο σχολικός πληθυσμός στην Ελλάδα ελέγχεται 2 φορές την εβδομάδα και αν υπάρξει κρούσμα έχουμε 7 τεστ την εβδομάδα. Τα σχολεία έχουν ένα από τα πιο εντατικά πρωτόκολλα στην Ευρώπη που κοστίζει αρκετά χρήματα, τόνισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.