Σταθάκης: Ελπίζουμε σε πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας

Σε πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας ελπίζει για τα τρία θέματα που είναι το μεσοπρόθεσμο, η δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης σύμφωνα με όσα δήλωσε το βράδυ σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «τόσο εμείς ως κυβέρνηση, όσο και ένα μέρος των ευρωπαϊκών θεσμών, ισχυριζόμαστε ότι δε χρειάζεται ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. Αυτά είναι τα δεδομένα. Υπάρχει βεβαίως η διαφορά άποψης από το ΔΝΤ που λέει ότι πιθανόν να χρειαστούν, υποθετικά, μέτρα. Εμείς επιμένουμε στην άποψη μας – και τα στατιστικά είναι με το μέρος μας. Με βάση τα δεδομένα της οικονομίας, θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα, αν υπάρχουν κάποιες εγγυήσεις».

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, «προέκυψαν θέματα τα οποία όντως έβαλαν στη συζήτηση ένα πεδίο παραλόγου και δεν μπορούσε πλέον η κυβέρνηση, παρά να προσπαθεί να βρει λύσεις μέσα σε λογικά πλαίσια. Αυτό κάναμε όλο αυτό το διάστημα».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε τις θέσεις που έχει εκφράσει ο Ευ. Τσακαλώτος για μια «συνολική συμφωνία»: «Όταν λέμε συμφωνία, εννοούμε «όλα μαζί». Το έχει πει άλλωστε σ’ όλους τους τόνους ο κατεξοχήν διαπραγματευτής ο κ. Τσακαλώτος. Θα δούμε τη συμφωνία συνολικά. Αν συνολικά η συμφωνία είναι καλή, από κει και πέρα θα πάει στη Βουλή» ανέφερε ο υπουργός, για να συμπληρώσει ωστόσο πως «νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας θα υπάρξει καλή συμφωνία και δεν ανησυχώ γι’ αυτό».

ip[
Exit mobile version