Σταϊκούρας: Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στα μέτρα στήριξης

Σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας θα κριθεί ότι εντάσσονται στα μέτρα στήριξης, υποστήριξε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι μέσα στον Απρίλιο θα ενεργοποιηθεί και το μέτρο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» ενός μηχανισμού χορήγησης ρευστότητας στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Μέσα στην ημέρα ή το αργότερο αύριο, θα ανακοινωθούν και τα μέτρα για τις μεταχρονολογημένες επιταγές ενώ θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τα δάνεια των νοικοκυριών.

Ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε εφιαλτικά σενάρια για την πορεία της Ευρωπαϊκής Οικονομίας μιλώντας για ύφεση της τάξεως του 5% ή ακόμη και 8% ανάλογα με την χρονική διάρκεια της κρίσης. Για την Ελλάδα, εκτίμησε ότι η ύφεση θα κυμαίνεται από 1 έως 3% αν και κράτησε την επιφύλαξη σχετικά με το ποια θα είναι η διάρκεια του φαινομένου

Υπάρχουν τρεις αστάθμητοι παράγοντες σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών: το πόσο θα διαρκέσουν τα αναγκαστικά μέτρα σε αυτή τη φάση, το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό και το αν θα υπάρξει επανάληψη του φαινομένου από το φθινόπωρο.

ip[
Exit mobile version