Σπανάκης: «Έχουμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε τα Πανεπιστήμια που αξίζουν στα παιδιά μας και στην Ελλάδα»

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του του και Θρησκευμάτων για την και την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα ΑθηνώνΒασίλης – Πέτρος Σπανάκης, απηύθυνε το παρακάτω ερώτημα:

Ένα Πανεπιστήμιο στα πρότυπα των μεγάλων Ιδρυμάτων του εξωτερικού; Ή θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο – Μαγαζάκι του κάθε «κατά φαντασίαν επαναστάτη» και «κατά φαντασίαν Δημοκράτη», θα έλεγα, διότι θεωρείτε Δημοκρατία την παρεμπόδιση και τον προπηλακισμό προσκεκλημένων, ομιλητών, επίσημων καλεσμένων επειδή δεν είναι της αρεσκείας μας; Θεωρείτε Δημοκρατία αυτό; Έτσι ονειρεύεστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο;»

Στο σημείο αυτό ο κ. Σπανάκης έδειξε φωτογραφίες με διάφορα περιστατικά βίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη. «Συμφωνείτε κ.Σκουρλέτη με αυτές τις εικόνες; Όσοι λοιπόν έχουμε τελειώσει Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας», απάντησε ο κ. Σπανάκης.

ip[
Exit mobile version