Συντάξεις χηρείας: Πληρωμή αναδρομικά και αυξήσεις

Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου 2019 - Ημερομηνίες

– Τελευταίες ειδήσεις: Συντάξεις χηρείας: Πότε θα δοθούν τα αναδρομικά και πότε οι αυξήσεις. Στα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν τα αναδρομικά από τις χηρείας σε περίπου 90.000 δικαιούχους – Πότε έρχονται οι αυξήσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή των αναδρομικών για τις συντάξεις χηρείας θα γίνει με τη σύνταξη Οκτωβρίου (πληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου), ενώ στα τέλη Οκτωβρίου θα αρχίσει η καταβολή των νέων, αυξημένων συντάξεων χηρείας.
Η πρώτη πληρωμή των αυξήσεων στα τέλη Σεπτεμβρίου θα αφορά την καταβολή των αναδρομικών πέντε μηνών (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος).

Υπενθυμίζεται πως η μηνιαία αύξηση που προκύπτει με το 70% της σύνταξης του θανόντος (αντί 50%) για τις συντάξεις χηρείας θα πιστωθεί από τη σύνταξη Νοεμβρίου (τέλος Οκτωβρίου) και κάθε μήνα.

Οι καθυστερήσεις, σύμφωνα με το , οφείλονται στο γεγονός ότι μετά τον νόμο με τις αλλαγές στις συντάξεις χηρείας (Ν. 4611/2019), που τέθηκε σε ισχύ στις 17 Μαΐου 2019, δεν έγινε το παραμικρό από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη.

ip[
Exit mobile version