«Συνάντηση ΔΣ Συλλόγου με τον Δήμαρχο Πύργου»

ipaidia thumbnail

Τη Δευτέρα 16/12/2019 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί το νεοσύστατο Δ.Σ. με τους τοπικούς φορείς.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ &ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, ενώ πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της, σε αυτήν συζητήθηκε μια σειρά από θέματα, τα οποία αφορούν στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Συλλόγου:

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύργου δεσμεύτηκε να είναι αρωγός κάθε προσπάθειας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ενώ υποσχέθηκε να μελετήσει προσεχτικά κάθε ένα από τα αιτήματα του Συλλόγου, με τη συνεργασία των αντίστοιχων τμημάτων του Δήμου, ώστε από κοινού να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που τέθηκαν. Εμφανίστηκε απόλυτα σύμφωνος σχετικά με την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, υποστηρίζοντας ότι σε ένα τέτοιο θέμα δεν χωρούν εκπτώσεις, ενώ, δήλωσε, ότι θα συζητήσει εκτενώς με τους συνεργάτες του το θέμα που παρατηρείται στη διαχείριση της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών, μετά τη νέα τροποποίηση του νόμου, κατανοώντας απόλυτα τις θέσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές  αγκυλώσεις. Τέλος, υποσχέθηκε να ελεγχθούν, συνολικά και ουσιαστικά, όλα τα σχολικά κτίρια, ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια όλες οι σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς του.

Κατόπιν τούτων, οι δυο πλευρές έθεσαν την βάση για έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο για όσα αφορούν στην εκπαίδευση, καθώς, όπως συμφώνησαν, η παιδεία είναι ο κινητήριος μοχλός μιας δημοκρατικής και εύρυθμης πολιτείας.

ip[
Exit mobile version