ΣΕΒ: Αναιμική η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει σταδιακά, κυρίως ως αποτέλεσμα του δυναμισμού των εξαγωγών και της ενίσχυσης της ιδιωτικής κατανάλωσης, επισημαίνει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Συγκεκριμένα, για την αύξηση 2,2% του ΑΕΠ κατά το 3ο τρίμηνο του 2018, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας είναι αποτέλεσμα κυρίως της αύξησης των εξαγωγών αγαθών (+7,9%) και υπηρεσιών (+8,0%), καθώς και της περαιτέρω ενίσχυσης της ιδιωτικής κατανάλωσης (+0,7%).

Ο ΣΕΒ υπογραμμίζει ότι η οικονομία δεν δείχνει ακόμα να έχει εισέλθει σε ισχυρή ανάπτυξη, γεγονός που αποτυπώνεται και στις μετριοπαθείς μεσοπρόθεσμες προβλέψεις των διεθνών οργανισμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΟΟΣΑ, ΔΝΤ) για ανάπτυξη κοντά στο +2% τα επόμενα χρόνια. «Η αυξανόμενη αβεβαιότητα στον υπόλοιπο κόσμο, καταλήγει, μπορεί να έχει επιπτώσεις στην αναιμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η πραγματικότητα αυτή απαιτεί η χώρα να εισέλθει σε μια πιο ισχυρή και δυναμική πορεία ανάπτυξης, με περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλά και επενδύσεις που δημιουργούν απασχόληση και σταθερά εισοδήματα».

 

ip[
Exit mobile version