: Το αίτημα της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως αλλά και με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και με τα κόμματα της Βουλής προκειμένου να τεθούν επί τάπητος το σύνολο των ζητημάτων που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας, όπως το πως και αν θα επιστρέψουν με ασφάλεια οι μαθητές όλων των βαθμίδων στα αλλά και το τι θα γίνει με τα και τους εμβολιασμούς επανέλαβε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις

«Οι στιγμές είναι δύσκολες και θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Στόχος μας είναι ανοιχτά και δια ζώσης εκπαίδευση αλλά με πλήρη μέτρα ασφάλειας», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι η τελευταία επικοινωνία που είχε η με την Υπουργό Παιδείας ήταν στις 26 Μαρτίου όταν και τους ανακοίνωσε την διενέργεια των σε εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς και τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις εμβολίων.

«Αδικηθήκαμε διότι ενώ είχε θεωρηθεί ότι είχαμε προτεραιότητα από τα τέλη του 2020, ξαφνικά προηγήθηκαν άλλες ομάδες και μετά από μεγάλη πίεση και προσπάθεια και από πλευράς της κ. Υπουργού κατορθώσαμε να αξιοποιήσουμε και εμείς τα αδιάθετα εμβόλια. Οι συνάδελφοι οι οποίοι είναι κάτω των 59 ετών, σε μεγάλο βαθμό θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι μέχρι τα τέλη Μαΐου», εξήγησε, λέγοντας παράλληλα ότι θα πρέπει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να έχει εμβολιαστεί μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα.

Σημείωσε ότι δύο εκ των βασικών προβλημάτων τη δεδομένη στιγμή εστιάζονται αφενός στο ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν είναι υποχρεωτικά τα και στους ενήλικες μαθητές που φοιτούν σε πολλές επαγγελματικές σχολές και ειδικά στα νυχτερινά Γυμνάσια και Λύκεια, αφετέρου σχετικά με το τι προβλέπεται για τις περιπτώσεις του διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού των σχολείων.

«Μου τηλεφώνησε η αντιπρόεδρος των καθαριστριών της Αθήνας η οποία πήγε να παραλάβει το και της είπαν ότι δεν περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα και πως θα πρέπει να το πληρώσει», είπε, προσθέτοντας ότι το ζήτημα με τα self test θα πρέπει να έχει επιλυθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν τα Λύκεια στις 12 Απριλίου ακολουθώντας μια λογική καταγραφής, ιχνηλάτησης, παρέμβασης του ΕΟΔΥ εκεί που χρειάζεται και απομόνωσης κάθε κρούσματος ώστε να μην μεταδίδεται ο ιός εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τέλος, εκτίμησε ότι τα Γυμνάσια θα ανοίξουν στις 10 Μαϊου και υπογράμμισε την πάγια θέση της ΟΛΜΕ να μην πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια και ο συγκεκριμένος χρόνος να αξιοποιηθεί προκειμένου να καλυφθεί η ύλη και να γίνουν επαναλήψεις όπου αυτό απαιτείται.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ