Πρόταση – βόμβα για αφορολόγητο 4.512 ευρώ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/02/2017 - 18:59 | Author: Newsroom Ipaidia

Τη δραστική περικοπή του αφορολόγητου ορίου και τον προσδιορισμό του κοντά στα επίπεδα της φτώχειας που ισχύουν στην Ελλάδα, ήτοι 4.512 ευρώ, προτείνει, μεταξύ άλλων, σε μελέτη του το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), προκειμένου η Ελλάδα να έχει κοινωνικό κράτος και, συγκεκριμένα, να εξοικονομηθούν οι απαιτούμενοι πόροι για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κέντρου συντάσσουν το τελικό κείμενο της μελέτης που ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενόψει της συζήτησης με τους δανειστές, για την εξασφάλιση των απαιτούμενων περίπου 700 εκατ. ευρώ για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το 2018.

Η μελέτη αποτελεί «βόμβα» στα χέρια του υπουργού Οικονομικών, καθώς προτείνει την κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών που δεν δικαιολογούνται με όρους πρόνοιας ή δεν συνδράμουν στην καταπολέμηση της φτώχειας.

Αντικείμενό της είναι, επίσης, η πλήρης καταγραφή των καταβαλλόμενων επιδομάτων από όλα τα υπουργεία, καθώς και του ποιοι είναι οι δικαιούχοι τους, προκειμένου να καταστεί ξεκάθαρο από ποια «δεξαμενή» θα μπορούσαν να «ψαλιδιστούν» παροχές, στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για τη χρηματοδότηση του ΚΕΑ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το αναλυτικό δημοσίευμα της Realnews.  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso